1. Home
  2. -Frits Bosch- Geert, stap eruit
shutterstock 2311724573

-Frits Bosch- Geert, stap eruit

Opinie27 sep , 9:00
Tot voort kort was ik een voorstander van het huidige kabinet onder voorzitterschap van Dick Schoof, een man die qua cv volstrekt niet past bij het voorgenomen rechtse kabinet. Ik kon dit billijken omdat we met z’n allen eindelijk eens afwillen van de ongeremde en ongeselecteerde massa-immigratie. Onze bevolking is er terecht helemaal klaar mee. Bovendien, een kabinet-Timmermans helpt ons land helemaal in de vernieling.

IJskast werd te vol

De samenstelling van dit kabinet met een zeer omvangrijk smaldeel NSC en een flinke scheut VVD - de partij waar we een substantieel deel van de huidige immigratie-ellende aan te danken hebben (Mark Rutte is naar mijn smaak de slechtste premier ooit) - kon niet anders zijn dat de PVV, ondanks de enorme verkiezingsuitslag, bescheiden moest zijn. De ijskast werd steeds voller, tot mijn afgrijzen. Zelfs een eerste gesprek over de islam werd Mona Keijzer ontzegd. De moordpartij in Rotterdam duidt er alweer op dat we het daar toch maar eens over moeten hebben.

Omtzigt is labiel

Het optreden in de Kamer van Schoof is niet sterk. Het optreden in Oekraïne van Schoof doet je de haren te bergen rijzen. De zoveelste druppel was het liederlijke optreden van Pieter Omtzigt. Wij waren er verbaasd over dit gedrag. Het CDA natuurlijk niet: zij kennen Omtzigt al decennia van binnen en buiten en geen wonder dat zij Hugo de Jonge in de plaats zetten van deze zeer intelligente, maar uiterst labiele figuur.
Het optreden van mevrouw Nicolien van Vroonhoven, NSC, was en is larmoyant. Hakken in het zand zetten ‘is the name of the game’ van deze dame, klaarblijkelijk lid van de linkerkant van deze sterk gepolariseerde en verschrompelde partij.

Van Vroonhoven is een ramp

Het laatste beetje respect voor haar werd de bodem ingeslagen door haar optreden als tijdelijke Kamervoorzitter tijdens de presentatie van Gideon van Meijeren, FvD inzake immigratie. Van Vroonhoven snoerde Van Meijeren de mond en zei dat “het debat een richting opgaat dat veel mensen er aanstoot aan zullen hebben.”
Wat had Van Meijeren gezegd? “In veel steden worden autochtonen door allochtonen vervangen en dit heeft rampzalige gevolgen in vele sectoren.” Dit is een feitelijk gegeven. Het CBS bevestigt dit en vele analisten zeggen het na. Overigens heeft de PVV naar mijn mening de verkiezingsuitslag voor een groot deel juist te danken aan de massa-immigratie. Het is dus in ieders politiek belang om hier iets aan te doen en het beestje bij de naam te noemen.

Drie dames met 'gevoelens' 

Er was vervolgens een dame in de Kamer die vond dat “hier nazistische omvolkingstheorieën geuit worden en ik hoop dat u ingrijpt.” Omvolking! Nu zegt u het zelf! Omvolking noemde Van Meijeren niet, maar de Kamervoorzitter Van Vroonhoven zei desalniettemin: “ik stel het zeer op prijs als u dit soort woorden niet gebruikt.”
Ze heeft niet goed opgelet: nogmaals: “omvolking” werd Van Meijeren in de mond gelegd. Vervolgens waren er nog twee dames die erop aansloegen en Van Vroonhoven ondersteunde dat. Puur semantisch misbruik om iemand die feiten opsomt, de mond te snoeren. Ik ben eigenlijk benieuwd hoe Bosma hiermee was omgegaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Multatuli

Waar hebben we hier naar zitten kijken? Weerzinwekkend. Dit is inderdaad nazisme: het om zeep helpen van de vrijheid van meningsuiting en daarmee een inbreuk plegend op het democratisch proces. Pure feiten die drie dames en Van Vroonhoven onwelgevallig zijn, mogen niet meer. Zo ver zijn we afgezakt.
Een samenwerking met NSC zie ik totaal niet meer zitten. Dit smaldeel bestaat uit tegenwerkers in plaats van medewerkers. Het kan niet en het lukt niet op deze manier.
Ik zou zeggen: nieuwe verkiezingen. En dan PVV op naar 50 zetels. NSC, stik in je gevoelens en verdwijn (naar Multatuli). Geert, we bewonderen je geduld; je hebt een goede poging gedaan, maar wat zo krom is, is niet recht te breien. Geert, stap eruit.
Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Links Verdriet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten