1. Home
  2. -Cultuur onder Vuur- Rattenplaag teistert Amsterdam, maar Femke Halsema pompt liever geld in Pride
michaelvdgalien huge gigantic rats are walking through the st 06006662 62eb 44cf 8779 0d33ba4eb4f2 1

-Cultuur onder Vuur- Rattenplaag teistert Amsterdam, maar Femke Halsema pompt liever geld in Pride

Opinie27 aug , 18:00
Wat krijg je als linkse partijen sinds jaar en dag je gemeentepolitiek domineren? En GroenLinks je burgemeester levert, in de persoon van Femke Halsema? Letterlijk een rattenplaag, zo laat Amsterdam zien.

Een stad in verval

Een stad geteisterd door drugsmisbruik, stijgende mentale problemen onder bewoners, wijdverspreide prostitutie, waar 17% van de Amsterdamse huishoudens aan de armoedegrens zitten in 2021, en nog tal van andere zaken. Maar in plaats van geld uit te trekken om deze zaken te bestrijden, geeft het linkse stadsbestuur liever haar geld uit aan de lhbt-lobby en de klimaatwaanzin. De nalatigheid om iets aan de reële problemen te doen is zelfs zo erg, dat de GGD de noodklok aan het luiden is: ratten overspoelen Amsterdam-Zuidoost.

Rattenplaag

Het aantal ratten is hoger dan ooit tevoren, zo meld de GGD. Normaliter is het aan hen om de knaagdieren te bestrijden, maar blijkbaar zijn ze de lakse houding van de gemeente zat. Totdat Amsterdam met een plan komt om de ratten te lijf te gaan, stopt de GGD met deze taak. Het stijgende aantal ratten is volgens een e-mail aan de gemeente te wijten aan de enorme hoeveelheden afval dat niet wordt opgehaald.

Bodemloze klimaatput

Aan het geld ligt het niet. De gemeente Amsterdam heeft dit jaar 4.986.925 miljoen euro van de EU gekregen om aan een schoon milieu te werken. Het ophalen van afval en het uitroeien van ratten stonden niet tussen de geplande kostenposten van het project. Maar er is meer. Wie "een goed idee om de stad klimaatneutraal of aardgasvrij te maken" heeft, kan terecht bij het Klimaatfonds van de stad. Leningen en financieringen zijn beschikbaar tot 500.000 euro, maar kunnen oplopen tot 5 miljoen euro. Het bedrijf Circotex ontving zelfs 9 miljoen euro voor het laten bouwen van een 'duurzame' textielfabriek. Of de leefomstandigheden in de stad duurzaam zijn is van minder groot belang.

Geldverbranding

Uit het jaarverslag 2023 van de gemeente blijken een aantal interessante dingen. Zo werd er 811 miljoen euro uitgegeven aan 'Bouwen, Wonen en Duurzaamheid': een mooie naam voor wat natuurlijk over de klimaatwaanzin gaat. Aan 'Economie, Kunst, Cultuur en Ergoed' werd 243 miljoen euro gespendeerd. Uiteraard gaat het hier niet over objectieve schoonheid, maar allerlei (post)modernistische fratsen. Het programma 'Gezondheidszorg, Zorg, Jeugd, Opvang en Diversiteit' kon rekenen op een donatie van een duizelingwekkende 1,25 miljard euro. 'Onderwijs', waar de lhbt-lobby een flinke vinger in de pap heeft, ontvangt 301 miljoen euro.

Regenboogsponsors

Blijkbaar is al het geld dat er nu al verspild wordt aan lhbt-zaken niet genoeg voor de gemeente. Wethouder Touria Meliani van Evenementen en Cultuur heeft onlangs bekend gemaakt 'flink meer' uit te willen trekken voor lhbt-evenementen in de stad. Maar wat is 'flink meer' dan nu? In 2022 bedroeg de donatie van de gemeente aan 'Pride' 250.000 euro, maar de wethouder wil dat in 2024 verhogen naar maar liefst 700.000 euro: bijna een verdriedubbeling. De afgelopen twee jaar werd er geëxperimenteerd met twee weken 'Pride' in plaats van de gebruikelijke één week: een experiment dat de gemeente de afgelopen twee jaar een totaal van 1.640.000 heeft gekost. Nu heeft de gemeente besloten om van een enkele week vier te maken en het geldbedrag vast te zetten op zeven ton.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Vervallen uithangbord

Amsterdam is het uithangbord van Nederland. Het trekt de meeste toeristen, verwerkt de meeste internationale vluchten - wanneer buitenlanders aan Nederland denken, flitsen vaak de Amsterdamse herenpanden voorbij. Is het dan niet ongelooflijk zonde dat de hoofdstad in zo'n vervallen staat verkeert? Waar drugsgebruik de pan uit rijst, afval overal op straat ligt, ratten de pleinen overspoelen en lhbt-propaganda in elke ooghoek te zien is? Zouden we er niet juist naar moeten streven Amsterdam tot kroonjuweel van het land te moeten maken? Eén ding is zeker: met Femke Halsema aan het roer zal dat zeker nooit lukken.
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana, en is geschreven door Rogier Janssen. We hebben het artikel overgenomen met toestemming van de stichting.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten