1. Home
  2. -Cultuur onder Vuur- Greenpeace trekt anti-vlees lespakket in na oordeel van Reclame Code Commissie
greenpeace vlees

-Cultuur onder Vuur- Greenpeace trekt anti-vlees lespakket in na oordeel van Reclame Code Commissie

Opinie27 aug , 10:30
“Vlees = Honger” en “de industriële vleesproductie maakt mensen en de planeet ziek”. Een lespakket met deze onjuiste beweringen is door Greenpeace offline gehaald na een terechtwijzing van de Reclame Code Commissie.

'Vlees eten draagt bij aan klimaatverandering'

Greenpeace gaat in het lespakket Een betere wereld begint op je bord flink tekeer tegen de boeren. Schoolkinderen leren dat “het eten en drinken van vlees en zuivel bijdraagt aan klimaatverandering” en zelfs dat de veehouderij “mensen en de planeet ziek” maakt. Kinderen leren dat door hun gehaktbal “overstromingen” kunnen komen in Nederland.

Methaan van koeien

Boerenorganisatie ZLTO spitte samen met Stichting AgriFacts het lespakket door en stuitte op talloze onjuistheden. Greenpeace beweert dat de methaan van koeien bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Dit terwijl volgens het CBS het aantal koeien sinds 1940 gelijk is gebleven, zo voert de ZLTO aan.

'Vlees = Honger'

Vlees is de grote boosdoener in het Greenpeace-lespakket. Onder het kopje “Vlees = Honger” krijgen kinderen te horen dat dieren 50% van de oogst eten. “Er is dus minder eten voor mensen.” Terwijl veel van het veevoer überhaupt niet door mensen gegeten kan worden, doordat het uit gras of snijnmaïs bestaat.

'2500 liter water in een biefstuk'

“In 1 biefstuk zit 2500 liter water verstopt,” zo beweert Greenpeace. De milieuclub verzwijgt dat dit voor 90 procent regenwater is, zo stelt ZLTO. Voor rundvlees wordt per kilo 375 liter leidingwater gebruikt, waarvan het overgrote deel natuurlijk hergebruikt wordt.

Gevaar voor de gezondheid

De Greenpeace-propaganda is niet alleen misleidend, het vormt ook een gevaar voor de gezondheid van leerlingen. Vlees is een belangrijk onderdeel van het dieet van opgroeiende kinderen. Het Voedingscentrum raadt voor kleuters 250 gram per week aan.

Veganisme prediken onder kinderen

Het Greenpeace-pakket eindigt echter met een onverhuld pleidooi voor vegetarisme en veganisme. Dat vlees en zuivel nodig zijn om gezond te blijven, wordt bestempeld als “niet waar!”. Nu kun je kinderen vegetarisch opvoeden, maar dat is geen geringe opgave en moet zeker niet onder druk van Greenpeace-schoolindoctrinatie gebeuren.

Reclamecommissie geeft Greenpeace tik op de vinger

De Reclame Code Commissie stelt ZLTO in het gelijk. Daarop heeft Greenpeace het lespakket van het internet gehaald. Dat is bemoedigend voor een ieder die zich verweert tegen de klimaatlinkse indoctrinatie van schoolkinderen. Klagen werkt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Meer klachten

Dat smaakt naar meer. Cultuur onder Vuur voert sinds 2019 actie tegen de linkse indoctrinatie op scholen. We overwegen ook een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie, tegen één van de tientallen andere linkse lespakketten die circuleren.
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana, en is overgenomen met toestemming van de stichting. Waarvoor dank!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten