1. Home
  2. Ze verloor haar been in een tragisch ongeluk, maar is nu weer klaar voor het leven

Ze verloor haar been in een tragisch ongeluk, maar is nu weer klaar voor het leven

Geen categorie07 okt 2015, 11:00
Ze herstelde niet alleen snel, maar ook nog eens volledig.
Een vrouw uit Melbourne die haar been verloor in een tragisch bootongeluk herstelt zich beter en sneller dan iedereen voor mogelijk hield. Daardoor is ze weer klaar voor een avontuurlijk leven.
Zoe Creelman verloor haar been toen ze aan het varen was met vrienden. Haar been kwam vast te zitten in de propellor - en dat was het dan.
De jongedame werd snel uit het water gehaald en naar een ziekenhuis gebracht, maar het enige wat doktoren voor haar konden doen was haar te redden. Wat haar been betrof was er een redden meer aan; haar been was te zeer beschadigd.
Screen Shot 2015-10-07 at 10.57.22
"Mijn vrienden hielpen me terug in de boot te komen, maar we begrepen onmiddellijk dat het geen gebroken been was; mijn voet was weg."
Het alarmnummer werd gebeld en een helikopter landde. Die bracht Zoe naar het ziekenhuis. Daar aangekomen deden artsen hun best om te redden wat er te redden viel, maar helaas was haar been te ernstig beschadigd. Daarom werd deze geamputeerd.
Zoe legt nu uit:
"Aangezien een amputatie nooit lekker is, was het de beste van alleen maar slechte opties."
Ongelooflijk genoeg heeft Zoe zich razendsnel hersteld. Zo heeft ze een prothese van topkwaliteit gekregen. Eerst moest ze weer leren om te lopen, maar nu kan ze alweer rennen en zelfs rotsklimmen. Dit werd mogelijk gemaakt voor de jonge vrouw omdat ze een patiënt werd in een medisch laboratorium in Australië, waar ze nieuwe protheses testen en echt proberen te personaliseren.
Het 'bewegingslaboratorium' dat Zoe geholpen heeft doet bijzonder belangrijk werk. Zo zorgt men er niet alleen voor dat geamputeerden opnieuw leren lopen en dergelijke, maar ook dat mensen die aan ziekten zoals MS lijden weer een actief leven kunnen krijgen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van infrarood camera's en 3D-data om de bewegingspatronen van patiënten te analyseren. Het is dus werkelijk de nieuwste technologie die ingezet wordt om hen aan een actief leven te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten