Wilders wil het Torentje, Justitie, Buitenlandse Zaken en Zorg

Geen categorie01 dec 2015, 11:00
In gesprek met de gratis krant Metro zegt Geert Wilders dat hij na de eerstvolgende verkiezingen niet alleen premier wil worden van Nederland, maar ook ministers wil aanleveren voor de departementen: Justitie, Buitenlandse Zaken en Zorg.
De PVV-leider legt uit:

"Naast Algemene Zaken – het torentje - wil ik focussen op onze thema’s immigratie, Justitie, Buitenlandse Zaken en Zorg. Beschaving kun je aflezen aan hoe je met ouderen omgaat, dus dat vind ik een belangrijke ministerspost. Daarnaast zou ik het liefst een ministerie hebben waarin een minister gaat over immigratie en integratie; ik vind het heel raar dat immigratie bij Veiligheid en Justitie zit en integratie bij Sociale Zaken. Ik zou het liever in één zien."

Dat laatste is niet eens zo'n gek voorstel. Op dit moment is het namelijk verdeeld, waardoor de communicatie niet altijd even goed is. Regel één van goed leiderschap is om alles bij elkaar te brengen en het zo goed en efficiënt mogelijk te leiden. Dat kan nu niet.
De vraag is alleen: moeten beide onderwerpen ondergebracht worden bij een bestaand ministerie of is het verstandig om een nieuw departement op te zetten, te weten het ministerie van Immigratie en Integratie? Aangezien er veel werk te doen valt is het laatste absoluut geen slecht idee.
Desgevraagd of de PVV kwaliteitsbestuurders kan vinden - de partij wordt nog altijd met de nek aangekeken in sommige kringen - antwoordt Wilders:

"Voordat we besloten we Rutte I te gedogen, hebben we al gekeken of we zouden kunnen regeren maar vanwege principiële verschillen mbt de islam is gekozen voor de gedoogconstructie. En uiteraard heb ik een lijstje met mensen maar ik noem ze niet omdat ze dat niet willen. Ze hebben er last van, worden erop aangekeken als bekend wordt dat ze de PVV steunen."

Dat klinkt niet eens zo gek. Er zijn namelijk best veel capabele mensen die wel een dergelijke machtige functie willen bekleden, ook voor de PVV, maar die dat publiekelijk niet willen zeggen tot het daadwerkelijk zo ver is. Ze nemen daar immers een behoorlijk groot risico mee. Het is niet gek dat ze dat risico willen beperken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten