Samsom vindt het Kunduzakkoord ook niets

Geen categorie17 mei 2012, 10:14
Jammer genoeg vindt de PvdA-leider het vooral niets omdat uitkeringstrekkers er 'te veel onder lijden'. Hij heeft weinig te zeggen over de lastenverzwaringen op hardwerkende Nederlanders. 
Diederik Samsom vindt het kunduzakkoord vre-se-lijk. Niet omdat hardwerkende Nederlanders - zoals u - er hard op achteruit gaan, maar omdat die 'arme' uitkeringstrekkers eronder lijden. In Samsoms eigen woorden:

PvdA-leider Diederik Samsom noemt de bezuinigingen erger dan gedacht. ‘De grote verhalen over compensatie blijken weinig tot niks waard. Ook de compensatie bij de AOW blijkt er niet te zijn. Voor mensen met een klein AOW'tje hakt dit er heel hard in.’

Het is werkelijk ongelooflijk dat dit nu het antwoord is van de 'leider' van de oppositie. Je zou denken dat er genoeg valt te bekritiseren, met name omdat de zogenaamde 'bezuinigingen' vooral neerkomen op verzwaringen voor mensen die daadwerkelijk productief zijn.
Kortom, er is nogal wat ruimte om het kunduzakkoord vanaf de rechterflank van de politiek te bekritiseren. 
Helaas is er geen enkele partij in het parlement die dat doet. Het akkoord is asociaal omdat succes en ambitie weer eens worden afgestraft, terwijl allerlei linkse hobbies op flink wat subsidie kunnen rekenen. Zie in dit opzicht de lovende woorden van Greenpeace over het gedrocht dat premier Rutte uit de onderhandelingen 'gesleept' heeft met GroenLinks, D66, CU en het CDA.

Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace ziet een aantal pluspunten inzake het milieu. 'Het was duidelijk dat het vorige kabinet milieu vooral zag als een last voor het bedrijfsleven. In dit akkoord zit tenminste een aantal maatregelen waarbij de vervuiler gaat betalen en de economie gaat vergroenen. De kolenbelasting is daar een goed voorbeeld van. Greenpeace heeft lang gepleit voor zo'n belasting. Daarmee wordt de richting gekozen van een toekomst waarin Nederland langzaam overstapt van de vervuilende fossiele brandstoffen naar schone energie', zei Schipper vanavond in een reactie.

Die kolenbelasting is het zoveelste voorbeeld van een ideologisch links beleid: men zet de politiek in om de economie niet alleen te beïnvloeden, maar zelfs om haar grondig te veranderen. Go clean or pay. Niet omdat dat goed is voor de economie - dat is het niet - maar omdat het 'milieu' véél belangrijker is dan uw beurs.
Kortom, heel erg links vindt het akkoord niet 'sociaal' genoeg omdat mensen met een uitkering niet voldoende in de watten worden gelegd, milieulinks vindt het wél fantastisch, de zogenaamde centrumpartijen accepteren het zonder klagen, en rechts stemmend Nederland staat er verbaasd en verdwaasd naar te kijken omdat hun belangen niet worden behartigd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten