Wie zich probeert te wagen aan een vooruitblik op de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande moet één ding alvast in het vooruitzicht zien: de PvdA zal alwéér zware klappen krijgen en veel zetels moeten inleveren. Dat blijkt uit een analyse van het Reformatorisch Dagblad. Even een stukje lectuur van onze christelijke vrienden van het Reformatorisch Dagblad erbijpakken. Nee, DDS wordt geen grefo-medium, maar dat wil niet zeggen dat mensen die 's zondags met een zwart begrafenispak in de kerk zitten geen gelijk kunnen hebben. Zoals bijvoorbeeld wanneer ze kijken naar de PvdA en hoe deze club vermoedelijk zal gaan presteren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
Voor de sociaal-democraten geldt dat ze nog één maand hebben om de huidige trends te keren. Want goed zit het er allesbehalve uit voor de lui, zoals RD-journalist Kees de Groot ook
onderbouwd vertelt:
"De voortekenen voor de aankomende lokale verkiezingen zijn niet gunstig. De PvdA „lijkt te gaan inleveren”, concludeerde onderzoeksbureau I&O Research begin deze maand. Van de tien mensen die in 2014 nog op de PvdA stemden, zijn er nu nog maar zes die dat opnieuw willen doen, bleek uit een peiling.
Voor de PvdA ziet het er sowieso niet rooskleurig uit. De partij is „in een ongekende bestaanscrisis gekomen”, constateert NOS-journalist Wilco Boom in zijn recente boek ”De neergang van de PvdA” (uitg. Nieuw Amsterdam)."
De Groot wijst bovendien op een lijstje schandalen die de PvdA ook bepaald niet aantrekkelijker maken voor kiezers: van de gehandicapten-uitbuiting van Kamerlid William Moorlag, tot senator Marleen Barth die liever in haar badpak op het strand van de Malediven ging liggen dan haar taak als Eerste Kamerlid serieus nam tijdens het belangrijke debat over het actieve donorschap.
Verschillende PvdA-gemeenteraadsleden lijken daarnaast nu al eieren voor hun geld te kiezen: ze veranderen de naam van hun club of zoeken wanhopig de samenwerking met linkse bewegingen die wél succesvol zijn. Al met al zal de naam PvdA volgende maand in zeventig gemeenten niet op het stembiljet prijken, uit pure angst voor de toorn van de kiezer.
Komt de PvdA de huidige misère ooit nog te boven. Dat valt lastig te zeggen, maar zowel Boom als De Groot lijken niet echt optimistisch over de kansen van Asschers tanende partijtje: "Het eerlijke verhaal lijkt mij dat het er niet best uitziet."
Sneu hoor!