Poetin verdedigt Trump: 'Jullie van de media hebben iets uit niets gecreëerd. Vervelen jullie je ofzo?'

Geen categorie05 jun 2017, 13:00

Haha! De Russische leider lacht Amerikaanse journalisten gewoon uit. Recht in hun gezicht.

Amerikaanse media zijn nu al maanden onrust en paniek aan het zaaien over Donald Trumps vermeende banden met Rusland. Jawel, hij zou de verkiezingen alleen maar gewonnen hebben omdat Russische hackers hem steunden, zijn mensen zouden banden hebben met agenten van Poetin, en ga zo maar door. Het woord "verraad" is zelfs al vaak gevallen -- niet alleen op Twitter, maar ook in artikelen van het linkse Amerikaanse mediakartel.

Onlangs kreeg de bekende journalist Megyn Kelly de gelegenheid om Vladimir Poetin te interviewen en de man zelf enkele vragen over deze materie te stellen. Zijn antwoorden logen er niet om. Eerst verdedigde hij Trump door te stellen dat de media en Democraten allerlei beschuldigingen verzinnen en vervolgens gaf hij die linkse raddraaiers een geweldige draai om de oren:

https://twitter.com/Doranimated/status/871532964852768768

"Ik heb op geen enkel moment ook maar iets van bewijs gezien dat Rusland de verkiezingen direct beïnvloed heeft," aldus Poetin tegen Kelly.

Kelly daagde Poetin echt uit door te stellen dat de Amerikaanse inlichtingendiensten ervan overtuigd zijn dat Rusland zich actief bemoeid heeft met de Amerikaanse verkiezingen. Dat zou blijken uit de "vingerafdrukken" (zoals IP-adressen). "Welke vingerafdrukken?!" reageerde Poetin. "Of hoefafdrukken of hoornafdrukken? Waar heb je het over? IP-adressen kunnen gewoon verzonnen, gecreëerd worden. Er zijn specialisten die ervoor kunnen zorgen dat het lijkt alsof ze vanuit jouw woning opereren, alsof jouw 3 jaar oude dochtertje de aanval uitvoerde."

En de Russische autocraat was nog niet klaar. "Wat ze zeggen is knettergek," aldus Poetin. "Ik weet niet waar de mensen die deze informatie verspreiden vandaan komen. Het is een catastrofe."

Kelly ging er op door, maar Poetin was daar nog steeds niet van onder de indruk, hoewel zijn gezichtsuitdrukkingen duidelijk maakt dat hij er onderhand wel genoeg van had. "Hackers kunnen overal ter wereld zijn, in Rusland, Azië en zelfs in de Verenigde Staten, die vervolgens op bijzonder professionele wijze Rusland de schuld hebben gegeven."

Vervolgens haalde Poetin de geschiedenis aan, namelijk de moord op John F. Kennedy:

"Er is een theorie dat de moordaanslag op Kennedy georganiseerd werd door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Als die theorie klopt, en dat kunnen we niet uitsluiten, wat is dan gemakkelijker -- in deze tijden -- dan om alle technische mogelijkheden te benutten waar inlichtingendiensten over beschikken om enkele aanvallen te organiseren en Rusland daar vervolgens de schuld van te geven?"

Oeps.

En dan nog wat, aldus Poetin, Amerika is het laatste land ter wereld dat iets mag zeggen van regeringen die verkiezingen in andere landen proberen te beïnvloeden. "Ik zal je iets vertellen dat je waarschijnlijk al weet. Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar de Verenigde Staten beïnvloedt verkiezingen overal, in de hele wereld. Wijs een punt aan op de wereldkaart en je zult er klachten horen dat Amerikanen interne verkiezingen proberen te beïnvloeden."

Zelfs een Amerofiel (als ondergetekende) moet toegeven dat dit natuurlijk klopt. Amerika is de enige supermacht ter wereld en gebruikt haar macht om haar belangen overal veilig te stellen. En, tja, als supermacht heb je nu eenmaal wereldwijd belangen.

Kelly reageerde daarop door te stellen dat die woorden van Poetin verdacht veel "op een rechtvaardiging klinken" van bemoeienissen met de Amerikaanse verkiezingen. "Nee, zo klinkt het helemaal niet," aldus Poetin (wat natuurlijk wel zo is), "het is slechts een vaststelling van de feiten. Iedere actiekracht gaat gepaard met eenzelfde reactiekracht."

"Maar ik herhaal," ging Poetin verder, "wij hoeven dat niet eens te doen. Presidenten komen en vertrekken en zelfs de partijen aan de macht veranderen regelmatig. Maar de grote lijnen van het beleid [van een staat] veranderen niet. Dat is dan ook waarom het ons in feite niet uitmaakt wie de leider van de Verenigde Staten is. We weten min of meer toch wel wat er gebeurt. Zelfs als we het zouden willen zou het dus niet logisch zijn voor ons om verkiezingen te beïnvloeden."

Daarna vroeg Kelly Poetin wat er besproken werd in (geheime) ontmoetingen in Amerika met de Russische ambassadeur Kislyak. Poetins antwoord loog er niet om:

"Er waren geen bijeenkomsten, begrijp je dat? Er waren geen bijeenkomsten. Toen ik dat [berichten over geheime ontmoetingen] was ik geschokt."

Nou ja, geen "ontmoetingen" die opgezet waren door de Russen met het specifieke doel om de boel te beïnvloeden tenminste. Want, zei Poetin, of er ontmoetingen zijn geweest tussen zijn ambassadeur en enkele leden van Team Trump kan hij "niet zeker weten. Het hoort gewoon bij het werk van een ambassadeur om mensen te ontmoeten. Denk je nou echt dat elke ambassadeur van mij me elke dag laat weten welke mensen hij die dag ontmoet heeft en waar ze over gesproken hebben? Dat is totale onzin. Begrijp je zelf wel wat je vraagt?"

Ja, Poetin werd echt geagiteerd. "Nou ja, jij bent zijn baas," aldus Kelly. "Zijn baas? Luister, zijn baas is de minister van Buitenlandse Zaken. Denk je nou echt dat ik tijd hem om elke dag met al onze ambassadeurs te praten? Totale onzin."

Heeft Poetin de ambassadeur dan gevraagd wat hij besproken heeft met de leden van Team Trump? Nee, "als er iets belangrijks gezegd werd had de ambassadeur de minister daar wel van op de hoogte gesteld."

En toen ging hij écht los:

"Ik vind dit echt ongelooflijk. Jullie creëren een hype, uit het niets, en vervolgens gebruik je die hype om de oorlog te verklaren aan de huidige president. Jullie daar in Amerika zijn echt heel creatief. Goed gedaan. Jullie levens zullen echt ontzettend saai zijn [dat jullie tijd hebben voor dit soort onzin, red.]."

Wat generaal Mike Flynn betreft, die onlangs politiek afgemaakt werd omdat hij banden zou hebben met Rusland? "Jij en ik persoonlijk hebben een veel hechtere relatie met elkaar dan ik en Michael Flynn," aldus Poetin tegen Kelly. "Wij hebben elkaar gisteravond ontmoet, en zijn vandaag de hele dag samen opgetrokken." Daarna legde hij uit dat hij ooit bij een bijeenkomst was en dat hij daar naast Flynn zat. "Naderhand hoorde ik pas dat hij een generaal was, ik heb verder geen woord met hem gewisseld."

Tenslotte maakte Poetin nog maar eens duidelijk dat het echt knettergek is om te geloven dat hij controversiële informatie (foto's, video's, etc.) heeft over Donald Trump.

"Dit is alweer een hoop onzin. Waar zouden we die informatie vandaan halen? Hadden we een speciale relatie met hem ofzo? Er was geen enkele relatie. Er was een tijd dat hij naar Moskou kwam, maar ik heb hem persoonlijk toen nooit ontmoet. Er zijn heel veel Amerikanen die ons bezoeken. Op dit moment zijn er denk ik zo'n 100 vertegenwoordigers van Amerikaanse bedrijven in Rusland. Denk je dat we over hen allemaal controversiële informatie verzamelen? Zijn jullie allemaal gek geworden?"

Kortom, Poetin lacht Amerikaanse journalisten (en Democraten, maar ik herhaal mezelf) gewoon keihard uit -- recht in hun gezicht.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten