Nu de publieke zenders nog.
Ik heb mij vaak beklaagd over het feit dat de Nederlandse reguliere media geen juist beeld schetsen van wat er op klimaatgebied aan de hand is. Ze zijn in de regel in de greep van de AGWhypothese (AGW = 'Anthropogenic Global Warming' ). Over het klimaatdebat worden niet of nauwelijks kritische geluiden gerapporteerd, omdat vele redacties hebben besloten geen podium aan klimaatsceptici te bieden. En als er al aandacht aan hun denkbeelden wordt geschonken, worden hun opvattingen niet zelden misvormd weergegeven.
Ook mensen die slechts zijdelings belangstelling hebben voor de klimaatproblematiek valt dat op. En als ze er dan meer van willen weten, kunnen zij slechts terecht op internet, waar zij dan gelukkig rijkelijk worden bediend. Maar de nieuwsgierigheid van sommigen gaat toch nog wat verder. Zo wordt ik regelmatig benaderd door studenten of scholieren die mij voor scripties of audiovisuele werkstukken willen interviewen.
Onlangs werd ik benaderd door Luuk van Duren, Bob Steenmeijer en Demi Vonk van het Scala College in Alphen aan de Rijn met zo'n verzoek. Ze wilden mij telefonisch vragen stellen. Aan de vragen merkte ik dat ze er serieus werk van hadden gemaakt en dat zij een 'open mind' hadden.
Gisteren zonden ze mij hun werkstuk op. Het bleek dat zij ook Leo Meyer, die thans projectleider is van het synthese rapport van het VN-klimaatpanel (IPCC), bereid hadden gevonden als gesprekspartner op te treden, waardoor hoor en wederhoor verzekerd was.
Het resultaat bleek verrassend goed.
Een van mijn correspondenten schreef:
Kort en krachtig, maar met voldoende diepgang, en meerdere keren nét die ene stap extra (bv. de psycholoog) waardoor het uitstijgt boven het gemakzuchtige standaard journalistieke hoorwederhoor (wat ze overigens wel heel leuk deden, ook door dóór te vragen).
Aan de kleine foutjes die er nog in zitten merk je dat het niet door iemand met kennis van zaken geregisseerd is. Het is dus echt het werk van drie 16 jarigen.
Ongelooflijk dat een paar tieners de meeste MSM zo pijnlijk te kakken zetten.
Ik was tot nu toe erg pessimistisch over de klimaatindoctrinatie op de scholen en het ermee gepaard gaande opgelegde doemdenken. Maar blijkbaar zijn er scholen waar nog zelfstandig denken aangeleerd wordt. Er is weer hoop voor de toekomst!
Voor mijn eerdere DDSbijdragen, zie
hier.