Christopher Monckton
Als een van de weinige klimaatsceptici is Lord Christopher Monckton in Cancun aanwezig. Maar ja, in zijn eentje telt hij dan ook voor velen. Kennelijk heeft hij met zijn eigenwijze opmerkingen een lunch van broeikasgelovige groene ondernemers zo ernstig verstoord, dat hij na een uurtje het verzoek kreeg om op de krassen.
John Vidal rapporteerde daarover het volgende in 'The Guardian':
Monckton crashes Cancún business lunch
Lord Christopher Monckton is asked to leave corporate lunch party after airing his sceptical views on climate change.The Caribbean sun was shining, the talk was of carbon prices, profits and enterprise and 400 of the world's most successful green corporate executives were nibbling salmon and prawns in Cancún's glitzy Ritz Carlton hotel. But then the protest began.
This was not peasant farmers or Greenpeace hanging from the roof, but the impeccably dressed British climate sceptic Lord Christopher Monckton. Holding forth in the centre of the World Climate Summit lunch party, he claimed that man-made climate change was not happening and businesses should hesitate before investing in green energy.
Er ontspon zich een nogal verhit debat (op zijn Brits dan dus keurig) tussen de milieuredacteur van 'The Guardian', Vidal, en Christopher Monckton, dat opgenomen is op audio (zie link hieronder). Deze audio is onthullend. Ik neem aan dat John Vidal toch een ontwikkeld man moet zijn. Hoe is het dan toch mogelijk dat hij alle desinformatie die door het klimaatcomplex wordt verspreid, voor waar aanneemt? Het toont m.i. aan dat de propagandacampagne van het klimaatcomplex een van de meeste succesvolle ooit is geweest. Onder het communisme wisten de burgers dat zij de propaganda niet moesten geloven. Maar ten aanzien van die verschrikkelijke door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde (die maar niet wil komen) is dat niet zo. Er zijn nog steeds hordes verstandige en intelligente mensen, die niet op de hoogte zijn van het feit dat de opwarming van de aarde zo'n tien jaar geleden is gestopt. Zo ook Vidal, die nog steeds van mening was dat er een steeds snellere opwarming plaatsvond.
John Vidal vervolgt:
Most people steered clear, but Monckton had no hesitation in barging in on conversations, reeling off statistics and arguments that, he said, proved not only that the world was not warming but that "certain newspapers" were not reporting the reality.
Maar Monckton bleek niet te zijn uitgenodigd.
After an hour of tolerating Monckton, the patience of the organisers wore thin. "Who is this man?" asked one American green venture capitalist. "These are weird views," said another. A few minutes later he was asked to leave.
Toch vreemd dat iemand die de betrokken ondernemers voor financieel onheil wil behoeden, door hen de deur wordt gewezen. Dat scheelt weer heel wat miljoenen aan weggegooid geld.
Surprisingly, considering Cancún is so close to the US, such climate sceptics have been all but absent at the UN meeting. The Committee for a Constructive Tomorrow , a US free-market thinktank that used to take money from oil companies [Noot HL: Oei, daar gaan we weer!], had a small stand [Noot HL: Dat is wel érg vrekkerig van die oliemaatschappijen, die toch naar verluidt bulken van het geld.] in the non-government group halls, but otherwise it is a sceptic-free zone.
Opinions were sharply divided over the reasons for their absence from the public arena. One group of people believe that they have no appetite for a fight and have exhausted themselves; another says that they are holding their guns for better sport later. Both opinions will, of course, be fiercely contested.
Lees verder hier.
Het zou natuurlijk te maken kunnen hebben met het feit dat critici - in goed-Stalinistische traditie - geen toegang hebben kunnen krijgen tot de conferentie, zoals Phelim McAleer te horen heeft gekregen. Zie hier.
Maar misschien vonden de klimaatsceptici het ook wel niet zo kies om getuige te zijn van de laatste stuiptrekkingen van Kyoto en vonden ze dat de degenen die zich altijd als voorvechters daarvan hebben geprofileerd, de heroïsche doodstrijd maar zelf door een coup de grâce dienden te beëindigen.