1. Home
  2. Kamer wil Albanië niet bij EU

Kamer wil Albanië niet bij EU

Geen categorie13 dec 2013, 9:00
Hartstikke goed. Maar per 1 januari komen de Bulgaren en Roemenen wel gewoon naar Nederland.
Ik zag gisteren een video van een korte toespraak van Nigel Farage tégen het feit dat de Bulgaren en Roemenen vanaf volgend jaar kunnen doen waar ze zin in hebben. Ja, zegt Farage, er zitten veel hardwerkende mensen tussen die helemaal geen kwaad in de zin hebben, maar Bulgarije en Roemenië zijn zó arm dat een uitkering of een toeslag van de overheid van een West-Europees land meer oplevert dan fulltime en keihard werken in het thuisland.
Veel mensen zullen hun geluk - of moet ik zeggen uitkering - dus bij ons zoeken. Enfin, kijk zelf maar naar de uitstekende rant van Farage.
Dat is dus het slechte nieuws. Per 1 januari krijgen we er een heleboel problemen bij. Het goede nieuws: de Tweede Kamer wil Albanië, nog zo'n arm land, er niet bij hebben als kandidaat-EU-lid. Een motie CDA en ChristenUnie waarin de minister van Buitenlandse Zaken wordt opgeroepen om zijn veto indien nodig te gebruiken, werd door een meerderheid van de Kamer gesteund. Er mag ook niks worden beloofd "onder voorwaarden", zoals dat altijd gaat.
Het is een gevoelige tik voor minister Frans Timmermans, die de motie ontraadde. Timmermans wil natuurlijk dolgraag werken in de Europese Unie, maar nu moet hij volgende week het standpunt verdedigen dat Nederland niet wil dat Albanië tot de EU toetreedt. Ai, ai, ai. Dat zal hem niet in dank worden afgenomen, daar in Brussel.
We mogen blij zijn dat de Kamer zo alert is op de bewegingen van de EU om Albanië lid te maken. Helaas heeft die alerte Kamer niet weten te voorkomen dat de Bulgaren en Roemenen volgend jaar naar Nederland mogen komen om nou ja, om ons kaal te plukken door te profiteren van onze royale verzorgingsstaat. Ja, ze zullen ook werk zoeken, maar er zal evengoed sprake zijn van veel overlast.
Niet voor niets heet een nieuwe en populaire inbraakmethode de Bulgaarse methode. Die methode zal alleen maar populairder worden vanaf 1-1-2014.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten