1. Home
  2. Kadhaffi omsingeld

Kadhaffi omsingeld

Geen categorie25 aug 2011, 16:34
Dat zeggen de rebellen tenminste.
De Libische rebellen zeggen dat ze hun dictator, Muammer Kadhaffi hebben omsingeld. 

De Libische rebellen geloven dat ze Muammar Kaddafi in het vizier hebben. De opstandelingen hebben een blok appartementen omsingeld, nabij zijn voormalige hoofdkwartier.

Volgens de rebellen bevindt de tot nu toe spoorloze Kaddafi zich hier, samen met enkelen van zijn zoons.

Momenteel wordt er hevig gevochten in dit deel van Tripoli. De rebellen wilden niet tegen Reuters zeggen, waarom ze denken dat dit de schuilplek van Kaddafi is.

'Ze zijn samen. Ze zitten in een klein hol', aldus Muhammad Gomaa, één van de rebellen tegenover het persbureau. 'Vandaag maken we er een eind aan.

Tja, je kunt alleen maar zeggen: we zullen het zien. Onze vrolijke vrienden, de rebellen dus, staan nou niet meteen bekend om hun eerlijkheid en volledigheid. Misschien dat we ze dat niet kwalijk kunnen nemen: in feite is het natuurlijk een haveloze bende amateurs met AK 47's.
Goed, laten we hopen dat dit verhaal zo snel mogelijk afgesloten kan worden. Deel II van "de Libische revolutie" kon namelijk weleens veel interessante en belangrijker zijn. Wie gaat Kadhaffi opvolgen? Wie gaat de rebellen leiden? Hoe ziet het 'nieuwe Libië' eruit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten