Jongen met syndroom van Asperger kijkt op tegen schooluitje. Dan komen zijn klasgenoten in actie

Geen categorie09 jun 2015, 13:00
Niet elk kind vindt het leuk om dingen te ondernemen met zijn klasgenoten. Gelukkig geldt dat niet langer voor dit jongetje die onlangs de dag van zijn leven had.
Preston Lillis is een 10-jarig jongetje uit Michigan, Amerika. Drie jaar geleden vertelden dokters zijn ouders dat hij het syndroom van Asperger heeft. Wikipedia legt uit:
Het syndroom van Asperger, ook wel aspergersyndroom of stoornis van Asperger, is een pervasieve ontwikkelingsstoornis vernoemd naar de Weense kinderarts dr. Hans Asperger. Het syndroom kenmerkt zich door beperkingen in de sociale interacties en een beperkt repertoire aan interesses en activiteiten. Anders dan bij de klassiekeautistische stoornis is er geen sprake van vertraging in de ontwikkeling van de taalvaardigheid op lage leeftijd. Er is een normale tot hoge intelligentie en een gemiddelde neiging tot het maken van contact.
Gezien die beschrijving is het niet geheel verrassend dat Preston niet bepaald veel in had in een schooluitje - waarbij de kinderen allerlei fysieke activiteiten doen. Voor zijn klasgenootjes is zoiets een feestje, voor Preston helaas niet. Wat hem betreft is een goede schooldag een dag waarop hij de hele dag in de klas zit en alleen maar hoeft te leren. Al die fysieke zaken hoeven niet van hem.
Niet zo gek dat hij er al weken van tevoren tegenop keek. De kinderen zouden met elkaar sporten, meedoen aan wedstrijden tegen elkaar, en ga zo maar verder. Wat hem betreft zou het een afgang worden.
Gelukkig voor Preston besloten zijn klasgenootjes om daar iets aan te doen. Ze betrokken hem er juist buitengewoon bij, en zorgden ervoor dat hij de dag van zijn leven had. Sterker nog, hij 'won' de marathon - een lange afstandsloop waarbij hij normaal geen kans maakte op de eerste plaats. Daardoor won Preston voor het eerst in zijn 10-jarige leven een echte medaille.
Screen Shot 2015-06-09 at 12.48.52
Het mooiste aan dit verhaal? De kinderen besloten dit zélf te doen. Ze namen zelf het initiatief en namen zelf contact op met hun leraar om goedkeuring te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten