De dappere en stinkende meute van Extinction Rebellion heeft zich 'vastgelijmd' bij het kwade, patriarchiale ABN Amro. Van het mooie historische centrum van Amsterdam gisteren, naar gezellig in de Snuifas vandaag. Ze hebben het er maar druk mee, gelukkig kunnen ze genoeg verlofdagen opnemen bij het UWV om al deze demonstratiedagen mogelijk te maken!
https://twitter.com/robinvanhijfte/status/1181542793686200320?ref_src=twsrc%5Etfw
Als ware verzetsstrijders laten ze zien dat de banken hartstikke fout zijn. ABN investeert namelijk in de verkeerde energievormen; 86% van de investeringen in de energiesector gaan naar fossiele brandstoffen en daar zijn onze antifascistische strijdkrachten niet blij mee. Vandaar dat zij hun levens riskeren om de toegang tot het gebouw te blokkeren. Zo kunnen baliemedewerkers en ander personeel - die niks met het investeringsbeleid van de ABN te maken hebben - niet naar binnen en bevechten ze het 'kwaad'!
https://twitter.com/NLRebellion/status/1181536892065665024?ref_src=twsrc%5Etfw
De ME was al sinds vanochtend aanwezig toen de rebellen zich groepeerden in het Vondelpark. De ME doet er alles aan om het zicht te beperken zodat er niet te veel publiek komt kijken, uiteraard werkt dit niet. Mensen blijven logischerwijs toch even staan als er enkele ME busjes staan rondom hun werkplek.
https://twitter.com/XR_Amsterdam/status/1181558346798768129?ref_src=twsrc%5Etfw
De sfeer zit er goed in bij de actiegroep, zij zullen dit soort acties - en acties zoals gisteren - veel vaker uitvoeren. De nood is hoog volgens de organisatie.
We zullen vandaag nieuwe acties voeren die gericht zijn op het bedrijfsleven. Met de acties vragen we bedrijven hun verantwoordelijkheid te nemen om klimaatopwarming tegen te gaan. Maar vooral roepen we de overheid op om op te komen voor de belangen van haar burgers in plaats van voor die van het bedrijfsleven."
We zullen zien hoe veel meer acties er de komende tijd gaan volgen van deze groep. Er zitten namelijk genoeg zeloten en beroepsdemonstranten in zulke bewegingen, dus genoeg animo om nog een tijdje wat leuke en catchy klimaatliederen te blijven zingen. Bella Ciao!