Het wanbeleid in de Nederlandse ouderenzorg, veroorzaakt door het kabinet dat niet cordaat heeft ingegrepen om de coronacrisis effectief te bestrijden, stijgt deze maand naar grote hoogten. Senioren worden niet meer gewassen en de hele dag aan hun lot overgelaten ‒ alleen maar doordat lui zoals Hugo de Jonge aan de knoppen zitten en er een flagrant potje van maken. De door de coronacrisis dit jaar zo gigantisch gestegen druk op de ouderenzorg eist z'n tol. Veel zorgmedewerkers kunnen de hoge werklast niet meer aan. Het
ziekteverzuim ligt daardoor op dit moment rond een torenhoog 11% en de problemen lijken in de nabije toekomst niet snel te kunnen worden opgelost. Dat klappen voor de
zorg afgelopen voorjaar was dus ook maar een symbolisch gebaar...
Branchevereniging Actiz stapt daarom maar naar de media, want misschien komt er dan eindelijk genoeg aandacht voor de alsmaar groter wordende problemen in de ouderzorg. Doordat de werkdruk zo hoog ligt wordt het werk steeds meer afgeraffeld. Ouderen krijgen niet meer de volledige zorg die ze nodig hebben door de werk- en tijdsdruk.
Het is zelfs zo problematisch dat Groningen en Twente in een brandbrief hulp hebben gevraagd
aan militairen. Het zou namelijk fijn zijn als Nederlandse soldaten kunnen bijspringen om tijdelijk de werkdruk te kunnen verlagen.
Berichten dat de zorg overbelast raakt horen we al het gehele jaar, echter wordt er vanuit Den Haag bar weinig gedaan om de problemen daadwerkelijk op te lossen. De zorg moet het vooral doen met een schouderklopje, en daarna weer een trap onder het achterste.
De zorgsector kampt daarnaast al voor langere tijd met een tekort van gediplomeerde verpleegkundigen en personeel. De ingevoerde loonsverhogingen door het kabinet ‒ na veel druk vanuit de samenleving en de Tweede Kamer ‒ gaan voorlopig de problemen nog niet oplossen.
Dat de zorgsector de ene na de andere harde, rake klap te verduren krijgt mag het kabinet-Rutte zichzelf aanrekenen. Dit is het gevolg van jarenlang mismanagement. Onze oudjes betalen daar nu een ongelofelijk hoge prijs voor.