In politiek correct Duitsland is het asieldebat verder opgelaaid na 'rellen van asielzoekers'

Geen categorie04 mei 2018, 18:08
In Duitsland krijgt men steeds meer door dat massa-immigratie een zeer slecht idee is voor de samenleving. Verkrachtingen, aanslagen, rellen, het zit de Duitsers niet mee. Naast deze problemen met 'vluchtelingen' en asielzoekers, is de opkomst van extreem-rechts een logisch gevolg en dat maakt het alleen nog maar lastiger.
Het gaat nu om 'rellen' van asielzoekers die wilden verhinderen dat een man uit Togo zou worden uitgezet. De politiek reageert verbolgen, maar het lijkt een show voor de bühne, omdat men dit natuurlijk allang had kunnen zien aankomen.

Minister Seehofer noemt dit incident een ‘schandaal’ en een ‘klap in het gezicht van de gezagsgetrouwe bevolking’. Seehofer wil verzet tegen het gezag in de asielzoekerscentra niet tolereren. In Berlijn zegt hij hierover dat de weerstand van asielzoekers ‘met harde hand en consequent moet worden tegengegaan.’

De conservatieve minister van Binnenlandse Zaken liet zich al eerder voorstaan op felle uitspraken, zo zei hij vlak nadat hij als minister was aangesteld, dat de islam geen deel uitmaakte van de Duitse cultuur. Ook zei hij, na de migratiecrisis in 2015 en 2016, dat de integratie van immigranten alleen kan slagen als de opname wordt teruggebracht.

Politiek gezien loopt Duitsland altijd wel wat achter op Nederland. In Nederland wordt dit debat al veel langer en een stuk heftiger gevoerd. In Duitsland bestaat er alleen een groter risico dat het te laat komt, omdat er al meer dan een miljoen mensen zijn binnengekomen. Dat is niet zomaar een aantal dat je even snel kan laten integreren en als het fout loopt, dan loopt het ook echt goed fout.

Volgens de Britse krant Financial Times werkt de regering van bondkanselier Angela Merkel aan nieuwe opvangcentra, waar immigranten direct een asielprocedure kunnen starten. Als de asielaanvraag niet wordt gehonoreerd, kunnen ze vervolgens direct worden uitgezet, is de gedachte. Volgens Seehofer is dit humaner dan de huidige aanpak: ‘want op deze manier weten asielzoekers direct waar ze aan toe zijn.’

Het Duitse collectieve schuldgevoel werkt ook al niet mee en daarom zal het publiek debat zich nog stroperiger ontwikkelen dan het al deed. Duimen voor Duitsland en de Duitsers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten