Broodje kameel.
Heeft u toevallig zin in een broodje kameel?
Zo ja, reis even af naar Friesland: Het lijkt een broodje aap verhaal, maar niets is minder waar. Een slager uit Leeuwarden heeft afgelopen weekend in ons land het broodje kameel geïntroduceerd. De kwaliteitsslager Slager Johannes Hoekstra (50) hoorde een tijdje geleden over het enorme kamelenoverschot in Australië. De verwilderde kamelen worden afgeschoten en tot vlees verwerkt. Dat bracht de slager op het idee om het vlees naar Nederland te halen, te bereiden en als broodje hamburger op de markt te brengen.
Zo kwam hij aan maar liefst 50 kilo kamelenvlees, wat goed is voor zo'n 250 hamburgers. Om zijn nieuwe burger aan de man te brengen huurde hij een levende kameel in, die hij vervolgens prominent voor zijn slager posteerde.
Het goede nieuws voor slager Johannes? Zijn klanten lijken het vlees maar wat lekker te vinden. "De kamelenburgers zijn erg lekker. Het is net rundvlees, maar dan ietsje malser en zoeter".
Daarom blijft hij deze broodjes verkopen.
Kijk, dat is nog eens de VOC-mentaliteit. Heel goed.