Filmpje! Kees van der Staaij prikt door EU-verbod: 'gaat om Frans-nationale visserijbelangen'

Geen categorie16 apr 2019, 19:15

Hadden de Urker vissers naar olie geboord op de Noordzee dan was Mark Rutte (VVD) voor hen in de bres gesprongen, maar aangezien dat niet zo is wuift de premier hun zorgen weg over zijn schouder. Onze verslaggever Kenneth Steffers sprak met Kees van der Staaij (SGP) over het EU-verbod op de pulsvisserij. Volgens de SGP'er 'een teleurstellend besluit'.

Mark Rutte boeit het lot van de pulsvissers dus écht helemaal niets. Volgens de VVD'er is het besluit van het Europees Parlement om deze duurzame vorm van visserij definitief te verbieden zelfs helemaal 'geen nieuws'. Heel anders staat Kees van der Staaij erin. De grefo-conservatief stelt dat zijn partij 'de hoop houdt dat er nog ruimte komt om de pulskotters toe te laten'.

De SGP'er prikt door de rookgordijnen heen en weet waar het om draait. Volgens hem is het verbod 'kortzichtig' en wordt het doorgevoerd ter 'bescherming van de Frans-nationale belangen'. Tevens verwijst hij naar de feiten rondom de pulsvisserij en stelt dat er 'zoveel argumenten zijn vóór' de pulsvisserij.

En dat klopt, kijk maar eens naar deze beelden. Maar voor de Brusselse elite doen de feiten er niet toe, de belangen van Emmanuel Macron en zijn vissersvloot dan weer wél. De SGP wil zich in ieder geval niet berusten in de maatregel omdat het in hun ogen 'slecht onderbouwd is' en wil de partij 'alles op alles zetten om ruimte te vinden voor de pulsvisserij'.

Dat laatste is erg netjes van ze.

Tientallen gezinnen leven en werken hard, maar zien door een stemming in het Europees Parlement de deurmat onder hun voeten weggetrokken. Dat is de harde realiteit van de Europese Unie. De partij wil daarom het onderwerp opnieuw agenderen en met de Europese Parlementsverkiezingen in het vooruitzicht is er een reële kans dat het gaat lukken om het bizarre besluit nogmaals op de agenda te krijgen!

De SGP diende onlangs nog een wetsvoorstel in om de Nederlandse soevereiniteit beter te beschermen. De VVD stemde eerst vóór in de Tweede Kamer en later tégen in de Senaat.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten