Een claim op de waarheid leggen is al nogal wat, maar zeggen dat jij als enige persoon via social media de waarheid naar buiten brengt is een paar stappen te ver. Toch heeft Donald Trump dit in zekere zin geopperd, via twitter natuurlijk. Dat er fouten zijn gemaakt in het maken van artikelen over Donald Trump, dat is een feit. Artikelen over Donald Trump zijn voor het merendeel negatief en er is al een aantal journalisten die hun ontslag hebben genomen vanwege fouten en waarheidsclaims die nergens op
slaan.
Meerdere Amerikaanse media blunderden dit jaar in artikelen over Trump en zijn naasten. Zo schorste ABC News deze maand een verslaggever vanwege een fout in de berichtgeving over Michael Flynn. De zender had ten onrechte bericht dat voormalig nationaal veiligheidsadviseur Flynn zou getuigen dat presidentskandidaat Trump hem opdracht had gegeven contact te zoeken met de Russen.
In juni trok de zender CNN een bericht in over vermeende contacten tussen een vertrouweling van president Trump en een Russisch beleggingsfonds. De drie journalisten die eraan hadden gewerkt dienden hun ontslag in.
Op al deze onjuistheden en fouten heeft Donald Trump het merendeel van de media 'Fake News' genoemd. Elk negatief aspect die de media naar buiten brengt wordt hierbij afgeserveerd als 'fake news of the fake news media'. Er wordt een gevaarlijke situatie gecreëerd waarbij media gelabeld worden als 'nep' en mensen worden opgehitst tegen de mediaplatformen. Daarnaast verklaart Donald Trump zichzelf als de bron der waarheid.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/940930017365778432?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elsevierweekblad.nl%2Famericandreamers%2Fachtergrond%2F2017%2F12%2Ftrump-aangewezen-op-social-media-568976%2F