DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk verdiende tonnen dankzij deals met zorginstellingen. Nu wil hij graaiende bankiers aanpakken. DENK is met vakantie, maar dat betekent niet dat de Nederturkse partij ophoudt met het doen van bizarre en hypocriete uitspraken. Nee, ze
gaan gestaag door. Je weet wel: zogenaamd voor vrijheid, maar óók voor Erdogan, en de slavernij moet meer aandacht krijgen in het onderwijs terwijl de Armeense genocide door deze lieden wordt ontkend. Maar daar blijft het niet bij. Dankzij partijvoorzitter Öztürk mag DENK een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun lijstje schijnheilige acties. Lees mee:
[caption id="attachment_143235" align="aligncenter" width="597"]
bron: Facebookpagina Jongerenbeweging Oppositie[/caption]
Een 'wettelijk maximumsalaris' voor bankiers. Het zoveelste bizarre plan van DENK. Ten eerste is het gewoon een heel slecht idee: banken mogen in een vrij land zelf bepalen hoeveel ze hun bestuurders betalen. Dat sommige bankiers er met de pet naar gooien, betekent niet dat alle bankiers een stel nietsnutten zijn. We hebben het over mensen die dag en nacht werken en enorme verantwoordelijkheden op zich nemen. Een maximumsalaris zorgt er alleen maar voor dat bedrijven naar het buitenland vertrekken, waardoor in Nederland banen en belastinginkomsten verloren gaan.
Ten tweede is het nogal bizar dat juist Selçuk Öztürk deze uitspraak doet. De politicus verdiende zijn geld voorheen als zakenman. In Limburg sloot hij meerdere deals met zorginstellingen, waardoor hij twee panden ter waarde van 650.000 euro uiteindelijk voor 400.000 euro kon overnemen. Tel uit je winst!
En zo'n man heeft vervolgens kritiek op bankiers? Vergeleken met graaier Öztürk zijn bankiers de bescheidenheid zelve! Zou DENK zelf eigenlijk wel snappen hoe ontzettend dom en hypocriet dit overkomt? Ik vrees het ergste: deze lieden hebben totaal geen spiegel en roepen maar wat. Van zelfreflectie is geen enkele sprake. Daarom kijkt niemand raar op wanneer Öztürk de wapens oppakt tegen bankiers. Triest!
UPDATE:
Dit artikel is op 11 juni geredigeerd nadat de Raad van de Journalistiek DENK/Öztürk in het gelijk hadden gesteld over de
berichtgeving van het NRC Handelsblad.
In juni 2016 berichtte verslaggever Joep Dohmen in de krant dat twee zorginstellingen Öztürk ervan zouden verdenken laakbaar te hebben gehandeld bij zakelijke transacties in de tijd dat hij nog geen Kamerlid was.
Daarbij werden de kop Onderzoek integriteit Denk-voorzitter Öztürk en de onderkop Vastgoed-deal - Twee zorginstellingen verdenken Kamerlid Öztürk van laakbaar handelen bij zakelijke transacties in zijn vorige leven als zakenman gebruikt.
Volgens de Raad voor de Journalistiek waren die koppen "te stellig en daarmee onjuist".
Het onderzoek zelf werd wel op journalistiek toelaatbare wijze uitgevoerd, aldus de Raad: NRC heeft "deugdelijk onderzoek verricht en de artikelen opgesteld aan de hand van de destijds voorhanden feiten en omstandigheden. Bovendien hebben ze voldoende wederhoor toegepast voordat zij tot publicatie overgingen. Dat S. Öztürk (klager) daarvan geen adequaat gebruik heeft gemaakt, kan de krant niet worden verweten."