1. Home
  2. DDS Jaaroverzicht 2016 deel 1: de bestgelezen artikelen van januari t/m maart. Van aanslag in Brussel tot Quinsy Gario

DDS Jaaroverzicht 2016 deel 1: de bestgelezen artikelen van januari t/m maart. Van aanslag in Brussel tot Quinsy Gario

Geen categorie24 dec 2016, 19:30
Het jaar zit er weer bijna op, en dus is het tijd om terug te blikken. Want wat is er allemaal veel gebeurd dit jaar, zoals wij ook hier bij De Dagelijkse Standaard gemerkt hebben. Wat hield mensen nu bezig in de eerste drie maanden van dit jaar?

5. Nigel Farage maakt in het Europese Parlement de kachel aan met premier Rutte

vlcsnap-2016-01-21-16h27m34s128
In 2016 begint het Nederlandse voorzitterschap van de EU, waarvan we nu weten dat het op een regelrechte mislukking is uitgelopen. Nederland stemde tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne, en in het Verenigd Koninkrijk kiest men voor Brexit.
De altijd optimistische Rutte denkt persoonlijk de plooien glad te kunnen strijken in Brussel, en houdt dan ook een toespraak voor het Europese Parlement op 20 januari. Het is een naïef soort "Europa vooruit!"-verhaal, wat er natuurlijk totaal niet ingaat bij Nigel Farage. In een video laat de (inmiddels afgetrepen) UKIP-leider dan ook geen spaan heel van Rutte's verhaal. Ai, wat een afgang!

4. Immigranten staan te juichen na de aanslagen in Brussel

Op 22 maart vinden in de Belgische hoofdstad Brussel enkele verschrikkelijke aanslagen plaats. Een terminal op vliegveld Zaventem gaat de lucht in, en ook in een nabijgelegen metro ontploft een bom. In totaal vinden er 35 mensen de dood.
Afschuwelijk waren die aanslagen, maar helaas denkt niet iedereen er zo over. Een brandweerman uit Brussel vertelt over enkele weerzinwekkende taferelen die hij gadeslaat, met betrekking tot de reactie van enkele allochtone landgenoten:
Screen Shot 2016-03-23 at 08.47.22
Ziek als het is blijken er toch vele landgenoten van deze Cedric te zijn die maar wát blij te zijn met het bloedbad. Het toonde andermaal de groeiende kloof tussen allochtone en autochtone inwoners van onze zuiderburen, en stemt ons ook tot nadenken met betrekking tot onze eigen zogenaamde multiculturele samenleving.

3. Britse geheime troepen doen zich voor als vrome boerkadraagsters, maar schieten dan een ISIS-leider dood

[caption id="attachment_145253" align="aligncenter" width="1024"]Een vrouw in boerka. Bron: Patrick Denker / Flickr Een vrouw in boerka. Bron: Patrick Denker / Flickr[/caption]
Helaas is ook in 2016 geen einde gekomen aan het moordlustige ISIS-kalifaat in Irak en Syrië, maar gelukkig zijn er zo hier en daar ook wat succesverhalen op te merken. Onder die verhalen ook een merkwaardig tafereel uit januari, over Britse commando's van de SAS die zich verkleden als boerkadraagsters om zo diep in ISIS-gebied te kunnen doordringen. Hun doel is in leven te blijven, maar ook om een plaatselijke hooggeplaatste ISIS-pief van het leven te beroven. Of althans zijn coördinaten door te geven, zodat een Amerikaans bombardement een einde aan het leven van deze terrorist kon maken.
Het is een spectaculair verhaal, en we mogen ons als Westen gelukkig prijzen dat we beschikken over zulke gespecialiseerde manschappen.

2. Quinsy Gario vindt een blank meisje dat speelt op het strand een voorbeeld van racisme

[caption id="attachment_98420" align="aligncenter" width="643"]Gemma Planell / MACBA, 2014 / Flickr Gemma Planell / MACBA, 2014 / Flickr[/caption]
Helaas zijn we in 2016 ook nog niet klaar met het racismedebat, en één van de voornaamste spelers in die discussie is de Nederlands-Antilliaanse kunstenaar Quinsy Gario (bekend van 'Zwarte Piet is racisme'). Het linkse weblog Joop.nl plaatst op 19 januari een artikel over de Nederlandse kust, waarbij een meisje in een witte jurk al spelend het beeld een beetje opbreekt.
Gario vindt het "super fout" en meent zelfs dat de afbeelding aanzet tot geweld, zo meldt hij op Twitter. Met zijn opmerkingen weet deze jongen zich weer eens volkomen te diskwalificeren, en de ophef die volgt heeft Quinsy dan ook dubbel en dwars verdiend.

1. De aanslagen in Brussel doet leerlingen op een Amsterdamse middelbare school hard juichen

tweet3
Bij nummer 3 kon je lezen dat de aanslagen in Brussel een bron van vreugde waren in België, maar helaas ook bij ons in Nederland. Een 15-jarig meisje genaamd Sanne kan haar afschuw niet verbergen dat vele van haar schoolgenoten louter in jubelstemming zijn als op 22 maart meer dan 30 mensen het leven laten bij een gruwelijke ISIS-aanslag in Brussel.
In een serie tweets schetst Sanne een beeld van lachende en feestvierende scholieren dat het alleen maar mooi vinden dat er zoveel Westerlingen de dood vonden. De tweets tonen een trieste waarheid aan: ook in Nederland is de multiculturele samenleving toe aan een faillietverklaring. Als de haat zo diep zit dat je gaat juichen voor overleden mensen, ben je voorbij het punt dat je alles nog gewoon kan oplappen.
Dit waren de bestgelezen artikelen van onze website in de maanden januari tot en met maart. Morgen zal DDS een overzicht tonen van de bestgelezen artikelen van april, mei en juni 2016!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten