1. Home
  2. Curaçao, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden

Curaçao, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden

Geen categorie17 apr 2012, 8:29
Curaçao, azuurblauw en zonovergoten vakantieoord. Parelwitte stranden en palmbomen en het grootste deel van de bevolking in Nederland, net als bij Suriname. De pittoresk gekleurde huisjes en het toeristische karakter zouden doen vermoeden dat het gaat om een welvarend landje, een economisch paradijsje, als je het goed zou aanpakken. Toch zit een groot deel van de Antilliaanse bevolking in ons landje en dat is niet vanwege het mooie weer. Van de 140.000 Antillianen in Nederland zijn de meesten van Curaçaose afkomst.
 
Historisch
 
Wat betreft de geschiedenis van Curaçao en Nederland hoef ik u allen niet teveel uit te leggen omdat de bevolking van Curaçao ons er iedere dag wel ergens in ons land er aan doet herinner. Nederland heeft ons als slaven behandeld en daar zal Nederland voor altijd spijt van moeten hebben én voor betalen. Op het eiland is weinig werk voor de veelal ongeschoolde inwoners, dus ook geen geld. Hierdoor zijn velen genoodzaakt te leven van criminaliteit. Hier in Nederland was ook geen werk voor ze vanwege ‘het zogenaamde mentaliteitsverschil-excuus’, maar wel een uitkering. Op de koop toe was crimineel zijn ook niet zo’n probleem gelet op de straffen die er tegenover staan. Een werkelijk paradijs, maar met iets minder zon.
 
Positie
 
De positie van het land is van strategisch belang voor voornamelijk drugsdealers. In de internationale wateren van de Caribische Zee wordt dan ook uitvoerig gepatrouilleerd om de drugstransporten enigszins te beperken, maar het is water naar de zee dragen. Het land staat op de lijst als zijnde risicoland vanwege de smokkelroutes. Voor 2010 was Curaçao nog onderdeel van de Nederlandse Antillen en stuurde men criminele jongeren van de eilanden naar Nederland voor scholing en heropvoeding. We hebben intussen ervaren hoe goed dat gelukt is.
 
De minister President
 
Over MP  Gerrit Schotte is blijkbaar nog weinig bekend aangezien zijn Wikipedia pagina bestaat uit niet minder dan vier regels. In het programma brandpunt wordt deze man neergezet als vermoedelijk maffioso zonder opleiding. Een man die eigenlijk nooit MP had mogen worden van het prachtige eiland. De man is tevens verantwoordelijk voor de omstreden wet die in zijn land is aangenomen in 2011 dat 80% van de werknemers Curaçaose afkomst moet zijn. Hiermee worden Nederlanders op het eiland simpelweg gediscrimineerd. Vooralsnog zijn de banden met de maffia niet aan te tonen maar van maffiapraktijken op het eiland is zeker sprake, aldus Brandpunt naar aanleiding van het rapport van klokkenluider Winklaar.
 
Chávez heeft de oplossing
 
Er was hoop  toen er geruchten kwamen uit Zuid-Amerika. Venezuela heeft een territoriale claim van 200 zeemijl buiten de kust. Curaçao ligt 60 kilometer buiten de kust van Venezuela en valt hiermee dus binnen deze claim. Maar jammer genoeg is Chávez nog geen veroveraar en zal het landje hoogstwaarschijnlijk voorlopig niet worden geannexeerd. Dat zou simpelweg te veel geld kosten. Het is trouwens niet helemaal ondenkbaar als we terugkijken naar de Falklandeilanden. Toen Shell in het eiland verliet in ’85 en de oude raffinaderij werd overgedragen aan Het Venezolaanse staatsoliebedrijf (PDVSA) had Chávez  één voet aan de grond.
 
Conclusie
 
Misschien is mijn conclusie als Nederlander een beetje kort door de bocht. Ik zou volgens sommigen moeten opkomen voor onze eilanden en de bevolking. Maar gelet op de geschiedenis en de overlast die wij in Nederland intussen hebben ervaren door deze bevolkingsgroep zou ik zo zeggen, laat Chávez de boel heel snel inpikken. Weer een probleem en kostenpost minder (financiering van het Sociaal Economisch Initiatief (SEI)) voor Nederland.
 
Max Micha
Naar aanleiding van de uitzending van Brandpunt op 15 april 2012 (inmiddels dus verwijderd van hun website)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten