1. Home
  2. Bizar dat derde overvaller Deurne nog niet in cel zit

Bizar dat derde overvaller Deurne nog niet in cel zit

Geen categorie12 apr 2014, 20:30
Het is alweer twee weken geleden dat juwelier Goldies in Deurne werd overvallen door twee Marokkaanse jongeren. Zij vonden de dood. Veertien dagen later zijn er mensen die de identiteit van de (mogelijke) derde overvaller kennen. Zij zwijgen echter!
De overval in Deurne heeft veel losgemaakt in Nederland. We weten nu, twee weken na dato, niet veel meer dan veertien dagen geleden. In Eindhoven gaan echter de geruchten rond dat er nog een derde overvaller betrokken was bij de overval. In de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven zou bijna iedereen weten om wie het gaat. Tot nu toe heeft echter niemand deze persoon aangegeven bij de politie.
Van de week zei een buurtvader uit Eindhoven dat hij wist om wie het ging. Zelf ging hij de persoon niet aangeven bij de politie, maar hij riep deze verdachte wel op om zichzelf te melden bij het politiebureau. Later verzwakte de buurtvader zijn opmerking overigens. Hij zei dat hij wel een vermoeden had, maar dat dat vooral gebaseerd was op giswerk. Tjah...
Bizar
Feit is dat er blijkbaar Marokkanen zijn die iemand in bescherming nemen. Iemand van wie ze vermoeden dat hij betrokken was bij een overval. Bizar! Zelfs als je vindt dat deze persoon al genoeg gestraft is omdat twee maten van hem om het leven zijn gekomen. Criminaliteit blijft fout en het is aan de rechter om te bepalen of er eventueel redenen zijn om deze persoon lichter te straffen. Gelukkig heeft men in Eindhoven een verstandige imam.

De imam van de Al Fourqaanmoskee in Eindhoven heeft tijdens het vrijdaggebed gezegd dat het de maatschappelijke en islamitische plicht is, voor wie hem kent, om de derde verdachte van de overval op de juwelier in Deurne aan te geven.

Gemeenschap
Ik heb geen idee of deze imam gezag heeft in de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven. In dat geval zou de verdachte snel bekend moeten zijn bij de politie. Oppakken zal dan een tweede zijn, want deze derde overvaller zit waarschijnlijk al lang en breed in het buitenland.
Toch kudo's voor deze imam! De Marokkaanse gemeenschap is geen soeverein eilandje met eigen wetten en regels. Men maakt onderdeel uit van Nederland. Dat brengt (maatschappelijke) plichten met zich mee. Als je niet aan deze verplichtingen voldoet, zul je altijd buitenstaander blijven. Het mes heeft twee kanten. Een gastland moet er alles aan doen om gasten gastvrij te onthalen. De gasten op hun beurt moeten er alles aan doen om zich de mores van het gastland eigen te maken. Je aanpassen aan de nieuwe taal, wetten en (culturele) gewoonten is het minste wat een gastland mag verwachten. Als dat niet gebeurt, krijg je vroeg of laat gelazer.
De imam van de Al Fourqaanmoskee lijkt dat te begrijpen.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten