De Canadese tv-presentator Charles Adler schenkt de laatste tijd regelmatig aandacht aan klimaatsceptici. Eerder schreef ik over interviews met Tom Harris. (Zie
hier.) Naar aanleiding van de recente klimaathappening van Al Gore op 14 september (zie
hier en
hier) die bij mijn weten nu eens niet door de Nederlandse media is opgepikt en terecht! - heeft hij een vraaggesprek gehad met Marc Morano, een van de bekendste klimaatsceptici in de VS, die genadeloos blootlegt waar de apocalyptische klimaatvisioenen van Al Gore in strijd zijn met de werkelijkheid en de wetenschap.
In het programma wordt Al Gore's optreden vergeleken met dat van de destijds bekende tv-evangelist en groot oratorisch talent, Jimmy Swaggart, die na enkele peccadilles van amoureuze aard publiekelijk diep door het stof ging en na recidive uiteindelijk uit het beeld is verdwenen.
Hoe komt het toch dat het klimaatalarmisme zo'n grote vlucht heeft kunnen nemen? Een deel van het antwoord is geld: Follow the money.
Marc Morano gaat uitvoerig in op de financiële belangen, die hoopten te kunnen profiteren van de klimaathype, en de rol van Al Gore daarbij.
Maar de 'megakerk' van Al Gore loopt nu leeg. Amerikaanse opiniepeilingen, die in 2007 nog aangaven dat 71% van de mensen geloofden in de opwarming van de aarde door de mens, staan nu op 44%. De internationale klimaatonderhandelingen over een vervolg op het Kyoto-verdrag zijn mislukt. De behandeling van de klimaatwetgevingvoorstellen in de VS zit in het slop. En president Obama maakt geen aanstalten om daar verder veel tijd en aandacht aan te besteden. In zijn recente redevoeringen komt het woord 'klimaatcrisis' niet meer voor.
De voorbereidingen van het 'Environmental Protections Agency' (EPA) om tot een
reductie van CO2-uitstoot te komen, zijn opnieuw vertraagd. Waarschijnlijk na een aanwijzing van het Witte Huis dat de economische situatie dat op dit moment niet toelaat. Het Gore-effect (extra koude op momenten dat Al Gore zich ergens van zich laat horen)
lijkt zich ook nu weer te manifesteren.
Luister, kijk en geniet verder
hier.
Zou het niet aardig zijn indien ook de Nederlandse tv soortgelijke programma's zou uitzenden?
Ik hoop dat ik het nog eens mag meemaken. Misschien is dat een brug te ver. Maar ik heb toch het gevoel dat de media thans zijn opgehouden met het aanwakkeren van de klimaathype. We moeten onze zegeningen tellen.
Het zijn barre tijden voor broeikasgelovigen. De honden blaffen, maar de karavaan trekt onverstoorbaar verder.