shutterstock 2154269839

Volkskrant krijgt de wind van voren na walgelijke kop over vermoorde Israëliërs: "Vuile schoften!"

Media01 sep , 18:00
De Volkskrant heeft zich weer van zijn beste kant laten zien door in de berichtgeving over de vondst van zes lichamen van door Hamas gegijzelde Israëliërs, ervoor te kiezen om te spreken over “overleden” in plaats van het beestje gewoon bij de naam te noemen, namelijk: “vermoord”. Dit leidde uiteraard tot een storm van kritiek, zowel van links áls van rechts.
Het gebruik van het woord "overleden" suggereert een natuurlijke dood of het verlies van leven door omstandigheden buiten iemands controle. Maar dat is absoluut niet wat hier is gebeurd. Deze zes gijzelaars zijn niet gestorven door ziekte of ouderdom; ze zijn bruut vermoord door Hamas, die hen maandenlang in gevangenschap hield onder mensonterende omstandigheden.
Journalist Wierd Duk van De Telegraaf vatte de gevoelens van velen samen en schreef op X: “'Overleden', gekmakend dit.” Zijn woorden weerklonken breed gedeelde verontwaardiging, niet alleen bij journalisten maar ook bij politici. De fractievoorzitter van de PvdA-Amsterdam uitte ook haar ongenoegen en benadrukte dat de slachtoffers toch echt “VERMOORD” zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De krant krijgt flink de wind van voren, waarbij alle schroom lijkt te zijn verdwenen. Iemand anders schreef: "Vuile schoften van de @volkskrant!! Deze weerloze gijzelaars zijn niet overleden maar #VERMOORD."
De Volkskrant heeft met deze kop niet alleen de nabestaanden en overlevenden van deze gruweldaden tekortgedaan, maar dit soort terminologische onzorgvuldigheid ondermijnt ook het vertrouwen in de media, juist in een tijd waarin feitelijke berichtgeving cruciaal is. Iets waar we de Volkskrant dus gerust bij kunnen overslaan, enige objectiviteit lijkt immers ver te zoeken. Is dit een gebrek aan empathie, of een bewuste poging om de situatie minder gruwelijk te doen lijken dan die daadwerkelijk is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten