Het is een verbazingwekkend verhaal: op het allerlaatste moment heeft BNNVARA besloten om een documentairereeks van Fidan Ekiz en Kees Schaap te annuleren. De reden? Een 'grappig bedoeld' kerstpakket dat de producent van de serie aan de omroep stuurde. Wat begon als een onschuldige grap, eindigde in een fiasco voor BNNVARA, maar gelukkig biedt Omroep MAX nu een podium voor de documentaire schrijft Villamedia.
In de documentaireserie onderzoeken Ekiz en Schaap de relatie tussen de cancelcultuur en de toegenomen polarisatie. Het beloofde een interessant en relevant programma te worden, maar de plannen werden abrupt stopgezet toen het bewuste kerstpakket ter sprake kwam. Het pakket bevatte chocozoenen met een uitgeknipte blackface erop geplakt, een actie van de producent Episode One, die tevens de regisseur van de documentaire is.
Nadat de ontvanger van het pakket het als een 'onsmakelijke grap' bestempelde, werd het incident ook onderdeel van de documentaire zelf. Hier had BNNVARA geen enkele waardering voor. De omroep vond de manier waarop het in de serie werd verwerkt eenzijdig en wilde niet geassocieerd worden met deze vorm van 'cancelling'. Hierdoor kon BNNVARA de documentaire niet onder hun eigen vlag uitzenden.
Omroep MAX sprong echter in het gat dat BNNVARA had achtergelaten en besloot de documentaire alsnog uit te zenden. Voor Ekiz en Schaap is dit een positieve wending, aangezien zij hun werk nu kunnen delen met het publiek. Het is immers belangrijk dat er openlijk wordt gediscussieerd over de cancelcultuur en de gevolgen daarvan voor onze samenleving.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Hoe dan ook, de documentaire zal nu worden uitgezonden onder de vlag van Omroep MAX. Hopelijk zorgt deze uitzending voor een waardevolle bijdrage aan het debat over cancelcultuur en polarisatie in Nederland. Het is belangrijk om ruimte te bieden aan verschillende perspectieven en het gesprek open te houden, zelfs als dat betekent dat we af en toe geconfronteerd worden met ongemakkelijke situaties of misplaatste grappen.