camera surveillance

Regeren de geheime diensten ons land?

Media20 nov , 17:04
Hoewel inlichtingendiensten als de AIVD en de NCTV normaal gesproken proberen onder de radar te blijven, lijkt de jaren steeds duidelijker te worden dat de macht van deze instituties verder rijkt dan velen hadden gedacht. Zo ver zelfs, dat het voormalig hoofd van deze instituties (Dick Schoof) onlangs volledig ongekozen als premier is aangesteld. Door critici als Kees van der Pijl wordt dit zelfs een staatsgreep genoemd.
In het debat over ‘pandemische paraatheid’ benoemde Fleur Agema maar liefst 8 keer dat de NCTV (samen met de NAVO) bepaald wat de richtlijnen zijn als het gaat om politieke interventies tijdens een mogelijke volgende pandemie. 
Hierbij benoemde ze ook dat de NCTV eerder al een flinke vinger in de pap heeft gehad tijdens de corona plandemie. Want wie had tijdens corona de crisisaansturing in handen in Nederland? De Nederlandse bevolking was in de veronderstelling dat deze aansturing bij het ministerie van VWS, het OMT en het RIVM lag.
Dankzij WOB verzoeken weten we echter dat een groot deel van de regie bij terrorismecoördinator NCTV lag. De maatregelen werden door de NCTV aangedragen en in het Torentje besloten. Zo kwam bijvoorbeeld het mondkapje als maatregel, bedoeld om het gedrag van mensen te beïnvloeden, niet uit het OMT of VWS, maar vanuit de NCTV. Ook veel andere maatregelen zoals onder andere de Corona spoedwet kwamen vanuit de NCTV.
En heb je hier kritiek op? Dan wordt je door diezelfde NCTV aangemerkt als ‘anti-institutioneel extremist’. Uit een NCTV rapport van mei dit jaar blijkt namelijk dat de NCTV een probleem heeft met een specifieke groep mensen in de samenleving. De boodschap in een notendop: we moeten iets met "problematisch gedrag" (van extremisten, die niet perse strafrechtelijk handelen) "dat de democratie ondermijnt". Dit zijn volgens de NCTV mensen die geloven in een “kwaadaardige elite” en deze mensen verspreiden daarmee “kwaadaardige narratieven”.
Het systematisch aanzetten tot wantrouwen in instituten als wetenschap en media wordt in dezelfde adem genoemd als intimidatie of bedreigingen. Daarnaast gaat het volgens de NCTV ook om het delegitimeren van de open samenleving en "de manier waarop men met elkaar omgaat". Ook "het zaaien van twijfel over zaken waar weinig onenigheid over is" is extremisme, aldus de NCTV.

De NCTV en de AIVD willen alles van je weten

Het moge duidelijk zijn: andersdenkenden liggen onder het vizier van de inlichtingendiensten. Het zal je dus niet verbazen dat diezelfde inlichtingendiensten zoveel mogelijk willen weten van de eigen bevolking. Na de onthullingen van NSA klokkenluider Edward Snowden weten we dat de Amerikaanse inlichtingendiensten de grootste hoeveelheid data verzameld van de eigen burgers. Ze doen dit vooral via achterdeurtjes bij Big Tech bedrijven als Google, Facebook, Microsoft, Amazon en Apple.
Echter is deze spionage van de eigen bevolking in Nederland op dit moment misschien nog wel extremer. Sinds maandag 1 juli van dit jaar is de uitbreiding van de Sleepwet namelijk van kracht gegaan. Dankzij die uitbreiding kunnen Nederlandse inlichtingendiensten zonder enige vorm van hindernis internetverkeer en telefoonverkeer aftappen. Deze gegevens kunnen vervolgens ook nog eens voor langere tijd opgeslagen worden en gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. 
Zo wordt het dus verdomde makkelijk om uit deze enorme databak ‘anti-institutioneel extremisten’ te kunnen gaan vissen. De opkomst van AI heeft het daarnaast nog vele malen makkelijker gemaakt om grote hoeveelheden data uit te kunnen filteren. ‘Dissidenten’ komen zo al snel op een aparte lijst terecht. In landen als China blijft dit niet zonder gevolgen. Zo zijn er in China al miljoenen mensen die niet meer kunnen vliegen, geen gebruik kunnen maken van het OV, of zelfs geen hypotheek meer kunnen krijgen. Simpelweg omdat hun ‘Social Credit Score’ te laag is.

Zit niet langer stil, kom in actie! Zeg NEE tegen de NCTV en de AIVD

Al deze informatie kan overweldigend zijn, maar het goede nieuws is is dat je enorm veel kunt doen om je digitale privacy weer terug te veroveren. Privacy is een mensenrecht, het is dus absoluut niks om je voor te schamen!
Het is dus tijd om aan digitale zelfverdediging te gaan doen. Bij proprivacy.io hebben we onze missie er van gemaakt om onze klanten hier mee te helpen. Bij aankoop van een Pro Privacy Phone/Tablet (met het favoriete besturingssysteem van Edward Snowden, GrapheneOS) of Pro Privacy Laptop (met Fedora Linux) krijg je om die reden toegang tot ons bijbehoren de educatieplatform: het Pro Privacy Platform
Je hebt geen technische kennis nodig om de telefoon/laptop te kunnen laten functioneren. Je gedrag op het apparaat heeft echter wel een grote invloed op de hoeveelheid privacy & veiligheid die je kunt bereiken. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Pro Privacy Phone/Tablet/Laptop ook toegang tot ons Pro Privacy Platform. Hier beantwoorden we vragen als: ‘Hoe kan je veilig je wachtwoorden beheren?’, ‘Hoe kan je YouTube kijken zonder Google?’, ‘Hoe kan privacy-vriendelijk berichten uitwisselen met vrienden en familie?’, ‘Hoe kan je veilig en privacy-vriendelijk mailen?’… en nog veel meer. Op het Pro Privacy Platform vind je ondertussen bijna 30 (!) handleidingen. Je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen hoe ver je wilt gaan.

Op ons Pro Privacy Platform vind je:

- Een uitgebreide GrapheneOS/Fedora Linux handleiding: door GrapheneOS/Fedora Linux alleen al te gebruiken maak je een grote stap, maar we leggen je ook uit met welke instellingen en opties je je privacy nog beter kunt waarborgen!
- Een applicatielijst met privacy-vriendelijke apps die door ons goedgekeurd zijn. Deze lijst wordt constant door ons onderhouden.
- Bijbehorende applicatie-handleidingen: wij leggen je precies uit hoe je deze apps kunt gebruiken om je privacy op de Pro Privacy Phone tot een nog hoger niveau te kunnen tillen. Deze handleidingen worden constant door ons onderhouden en ge-update. Hierover houden we je op de hoogte via de mail.
- Persoonlijke ondersteuning via mail en telefoon: kom je ergens niet uit? Dan kan je gerust even contact met ons opnemen! We helpen je graag verder.
Het terugwinnen van je privacy is een leerproces waarin je zelf kunt bepalen hoe ver je wilt gaan. Wij nemen je bij de hand en loodsen je er doorheen!

Het is nu Black Faraday bij proprivacy.io! 

Wij houden niet zo van Amerikaanse tradities als Black Friday, maar we willen toch graag iets weggeven. Vanaf maandag 12 november is het om die reden Black Faraday! De eerste honderd telefoon orders en de eerste honderd laptop orders krijgen van ons een gratis Faraday hoes. Zo lang de voorraad strekt, op = op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten