In de afgelopen tijd zijn onze boodschappen aanzienlijk duurder geworden, een feit dat voor niemand onopgemerkt is gebleven. De prijzen van voedsel en drank lagen vorige maand bijna 13 procent hoger dan een jaar geleden. Ook inwoners van andere landen ervaren de gevolgen van deze stijgende prijzen, zoals in Frankrijk en België.
Om dit probleem aan te pakken hebben de overheden in Frankrijk en België maatregelen aangekondigd. In Frankrijk zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt met de 75 grootste fabrikanten om prijsstijgingen te beperken. Als zij deze afspraken niet naleven, dreigt de regering hun namen openbaar te maken. Ook in België is de minister van Economie van plan om fabrikanten te verplichten hun prijzen te matigen.
Daarentegen heeft Nederland momenteel geen plannen om dergelijke maatregelen te treffen. Volgens een bericht op Nu.nl heeft minister van Economische Zaken Micky Adriaansens verklaard dat er op dit moment geen aparte afspraken met voedingsbedrijven worden gemaakt om prijsverlagingen te bewerkstelligen. Adriaansens voegt eraan toe dat Nederland andere spelregels hanteert om dit probleem aan te pakken. In Nederland kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingrijpen als bedrijven te veel macht krijgen en daardoor hun prijzen extreem verhogen.
Vorige week meldde marktonderzoeker GfK dat het lijkt alsof het kantelpunt is bereikt. In de afgelopen twee jaar zijn de prijzen van 55 basisproducten met 30 procent gestegen. In de eerste maanden van dit jaar is dezelfde winkelwagen echter al een paar keer iets goedkoper geworden. Dit suggereert dat het kantelpunt bereikt zou kunnen zijn. Volgens GfK stabiliseren de prijzen nu en in sommige gevallen nemen ze zelfs lichtjes af.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.