In een nacht waar de glitter en glamour van Hollywood's grootste zelffelicitatiefeest – de Oscars – opnieuw de ether vulde, doorbrak een stukje oprecht Nederlands talent de oppervlakkigheid met een winst die meer zegt dan duizend woke speeches. Hoyte van Hoytema sleepte de Oscar voor Beste Cinematografie in de wacht voor zijn baanbrekende werk aan 'Oppenheimer'. Dit is niet zomaar een overwinning; dit is een statement, een luid en duidelijk signaal dat echte kunst en vakmanschap altijd zullen zegevieren over de geforceerde agenda's van een steeds meer verpolitiekte filmindustrie. Zijn overwinning is een oorverdovende oorvijg voor de zelfbenoemde morele superieuren van Tinseltown, die
films produceren die zo doordrenkt zijn van
politieke correctheid dat ze meer weg hebben van een VN-conferentie dan van cinema. 'Barbie', de belichaming van dit deugdzame debacle, kon ondanks een lawine aan nominaties slechts één pathetische prijs binnenhalen voor de beste filmsoundtrack. Zelfs in hun eigen gecreëerde echo-kamer kon de woke waanzin niet overtuigen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep)
Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten! Van Hoytema's pleidooi voor celluloid in zijn overwinningstoespraak was niet alleen een ode aan de traditionele filmtechniek maar ook een subtiele kritiek op de digitalisering die authenticiteit en diepgang dreigt te vervlakken. Zijn woorden, 'probeer vooral te draaien op dat geweldige nieuwe ding dat ze celluloid noemen', waren een scherpe herinnering aan de waarde van ambacht over gemak. In een tijdperk waarin digitale effecten en CGI de filmwereld overspoelen, herinnert Van Hoytema ons eraan dat ware schoonheid ligt in de tastbare, in het echte.
Deze overwinning is een overwinning voor Nederland, voor het vakmanschap, en voor de traditionele waarden van hard werk en authenticiteit. Terwijl de woke brigade van Hollywood zichzelf op de rug klopt met hun politiek correcte agenda's, laat Nederland zien wat er werkelijk toe doet in kunst en cultuur: talent, passie, en echtheid. Lang leve Hoyte van Hoytema, en lang leve de Nederlandse veerkracht en vakmanschap die de wereld blijft verbazen.