Politieke wending in de Top 2000: BBB leider beveelt stem op 'Sweet Caroline'

Cultuur04 dec 2023, 11:00

De Top 2000, een jaarlijkse muzikale traditie die door de NPO wordt georganiseerd, staat weer voor de deur, maar dit jaar is er een interessante wending. Caroline van der Plas, de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging, heeft een uniek stemadvies gegeven: 'Sweet Caroline' van Neil Diamond. Als kiezer kunnen wij ook een statement afgeven door op dit nummer te stemmen dat wij graag een kabinet willen hebben met de PVV en BBB. Partijen die wel op een democratische manier naar de wil van de kiezer willen luisteren zonder Haagse politieke spelletjes.

In de 25e editie van de Top 2000 voegt de NPO 500 extra liedjes toe, een 'cadeau' aan de luisteraars. Maar laten we ons niet vergissen. De NPO, vaak een bastion van linkse ideologieën, lijkt de Top 2000 te gebruiken als een podium voor het verspreiden van hun progressieve agenda. Met de oproep van Van der Plas voor 'Sweet Caroline' zien we een zeldzame kans om een conservatief geluid te laten horen in deze door de NPO gedomineerde arena. We kunnen er ook een duidelijk statement afgeven dat wij de volwassen manier van politiek bedrijven door Caroline van der Plas toejuichen. De leider van BBB heeft zich na de verkiezingen als één van de weinigen volwassen opgesteld door te opperen dat de grote vier rechtse partijen met elkaar in gesprek moeten gaan zonder allemaal hindernissen op te werpen. Van der Plas ziet het heel scherp dat het volk de Haagse spelletjes van elkaar uitsluiten en rechtstatelijke hindernissen opwerpen spuugzat is.

De Top 2000 moet meer zijn dan alleen een lijst van populaire liedjes; het moet een weerspiegeling zijn van de ware diversiteit van de Nederlandse samenleving, inclusief de stemmen van degenen die de progressieve mainstream media vaak negeren. Het stemmen op 'Sweet Caroline' is een kans om onze stem te laten horen en de dominantie van de linkse culturele elite uit te dagen.

Persoonlijk maak ik ook een politiek statement door het nummer Inch Allah van Salvatore Adamo in de Top 2000 te stemmen. Adamo schreef het als vredeslied naar aanleiding van de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en zijn Arabische buurlanden Egypte, Jordanië en Syrië. Het werd echter gezien als een pro-Israëlisch lied en het werd in vrijwel alle Arabische landen van de radio verbannen. Onder Israëlische soldaten werd het echter een strijdlied. Later werden er in nieuwere versies een aantal regels van "Inch'Allah" aangepast. Zo werden de pro-Israëlische teksten in 1993 aangepast naar een tekst die aandacht besteedt aan het lijden aan beide partijen die waren betrokken in de oorlog. Dit nummer is na de pogrom door Hamas in mijn ogen weer hartstikke actueel. De wens voor vrede in het Midden-Oosten is weer groter dan ooit. 

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met deze gekkigheden in ons immigratiesysteem! Ter Apel wordt totaal overlopen door nepvluchtelingen die zich afgrijselijk misdragen. Hier moet iets aan gebeuren. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze walgelijke praktijken te ontmaskeren.

De oproep van Van der Plas is een krachtige herinnering dat muziek een middel kan zijn om cultureel en politiek een statement te maken. Het stemgedrag van de Top 2000 moet een echte weerspiegeling laten zien van onze samenleving, in al haar diversiteit en kracht.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten