Tweet not found
The embedded tweet could not be found…
Dat er op Twitter in Coronatijd dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen daar komt nu steeds meer van aan het licht. The San Francisco Standard heeft een artikel geschreven over nepaccounts van transgender artsen die helemaal niet blijken te bestaan. Hier blijkt maar weer eens uit hoe de wereld voor de gek is gehouden en hoe intrinsiek slecht mensen kunnen zijn als zij bepaalde doelen wil bereiken.
The embedded tweet could not be found…
In november 2022 verloor Dr. Robert Honeyman zijn zus aan Covid. Hij schreef erover op Twitter en ontving tientallen condoleances, meer dan 4.000 retweets en 43.000 likes. Precies een maand later, op 12 december, schreef Honeyman dat zijn familie opnieuw een tragedie was overkomen.
"Triest om aan te kondigen dat mijn man in coma is geraakt nadat hij in het ziekenhuis lag met Covid. De dokter weet niet zeker of hij nog wakker zal worden", twittert . "Dit jaar was het zwaarste van mijn leven om mijn zus te verliezen aan dit virus. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik geen licht aan het einde van de tunnel zie."
Opnieuw rolden de condoleances en goede wensen binnen. Maar er was een probleem: Honeyman was niet echt. Natuurlijk als je gezond verstand had gebruikt dan had je kunnen weten dat dit verhaal te emotioneel was om waar te zijn. Het leek op een Hollywoord script. Er zitten gewoon te veel bijzonderheden in. Zo was de transgender "Doctor of Sociology and Feminist studies" met een "grote interesse in poëzie" die hen / hen voornaamwoorden gebruikte, was in feite een stockfoto die op DepositPhotos, een royaltyvrije afbeeldingssite, werd beschreven als "Glimlachende gelukkige, knappe latino-man buiten - headshotportret." Zijn zogenaamd comateuze echtgenoot, Dr. Patrick C. Honeyman, was ook nep. Zijn Twitter-foto was gestolen van een verzekeringsprofessional in Wayne, Indiana.
De twee nep-artsen, wiens accounts aandrongen op extreme voorzichtigheid met Covid-19, maakten deel uit van een netwerk van ten minste vier nepaccounts die hun banden met de LGBTQ+ gemeenschap aanprezen, zij pleitten voor het dragen van maskers en sociale afstand houden (In Nederland bekend als de anderhalve meter afstandsregel red), en gaven kritiek op degenen die volgens hen de pandemie niet serieus namen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
De San Francisco Standard kon niet vaststellen wie de vier nepdokters heeft gemaakt. Maar misschien wel het meest alarmerende aspect van hun niet-bestaan online is dat het ook onduidelijk is waarom ze zijn gemaakt. De Amerikaanse overheid kan ze gemaakt hebben of totalitaire engnekken die hun wil aan de samenleving wilde opleggen. Hier zie je dus het gevaarlijke aspect van bots in de praktijk. Je moet dus nooit te snel alles als zoete koek slikken. Ga eerst altijd zelf op onderzoek uit.