De voormalige Britse minister van Binnenlandse Zaken, Suella Braverman, heeft krachtig haar ongenoegen geuit tegenover haar voormalige baas, premier Rishi Sunak. Ze benadrukt dat ze dit doet uit een oprechte zorg voor het welzijn van de Conservatieve partij en roept Sunak op om dringend een andere koers te varen.
In een openbare brief die ze ook deelde op via X, benadrukt Braverman de noodzaak van eerlijkheid. Ze stelt dat het huidige plan van Sunak niet effectief is, wat resulteerde in ongekende verkiezingsnederlagen en mislukte beleidsaanpassingen. Ze wijst op specifieke kwesties, zoals de aanpak van illegale immigratie en de situatie in Noord-Ierland, waar Sunak volgens haar tekortschiet.
Als een prominente figuur binnen de rechtervleugel van de partij, benadrukt Braverman dat Sunak herhaaldelijk heeft gefaald bij het implementeren van cruciale beleidsmaatregelen. Ze trekt de conclusie dat zijn kenmerkende stijl van regeren hem wellicht onbekwaam maakt of, zoals ze nu stelt, dat hij nooit van plan was zijn beloften na te komen.
Braverman werd maandag ontslagen door Sunak na diverse controverses over haar standpunten binnen de Conservatieve partij. In een recent opiniestuk beschuldigde ze de politie van een dubbele moraal en gebrekkige handhaving bij pro-Palestijnse protesten, wat waarschijnlijk de directe aanleiding was voor haar gedwongen vertrek.
Opvallend is dat voormalig Brits premier David Cameron haar opvolgt. Zijn aanstelling, zij het onverwacht en met enige omwegen, roept vragen op over het benoemingsproces, vooral gezien de ongebruikelijke snelheid waarmee hij een sleutelpositie heeft verkregen. Het vertrek van Braverman werpt een schaduw over de tolerantie voor kritiek binnen de partij. Desondanks is het bemoedigend om te constateren dat ze standvastig blijft spreken, ondanks de potentiële repercussies.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.