Filmpje! Donald Trump is terug: "De comeback van Amerika begint VANDAAG!"

Buitenland16 nov 2022, 13:00
Oh ja, Donald Trump is terug van weggeweest. Nou ja, hij is nog steeds geband van Twitter, natuurlijk... maar politiek gezien doet hij weer van zich spreken. De controversiële zakenman/politicus heeft namelijk aangekondigd dat... hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Met andere woorden: The Donald is Back. En ja, dat wordt leuk!
In 2015/2016 was ik geen onverdeelde fan van Trump. Hij was te direct, te veel op zoek naar het gevecht... en vaak ook gewoon te onbeschoft en narcistisch. En belangrijker: ik geloofde niet dat hij zijn vele mooie beloftes zou inlossen. Maar toen won hij - eerst de Republikeinse nominatie en daarna het presidentschap zelf. Wat toen gebeurde was geweldig: Trump ontwikkelde zich simpelweg tot een heel goede president. Hij zou dan ook vrijwel zeker herkozen worden. De economie ging fantastisch. Amerika was niet meer betrokken bij nieuwe oorlogen. Hij was bezig om de industrie in eigen land te redden. Oh ja, en hij ontmantelde in zijn eentje die hele gestoorde Woke- en Deug-gekkigheid die het Westen ook toen al probeerde te kapen.
Ja, de man was echt een aanwinst voor zijn land en voor de rest van de wereld. Maar toen kwam Covid. Of nou ja, de Covidcrisis. Helaas ging hij daar te veel in mee... waardoor de Amerikaanse economie in zwaar weer terechtkwam, mensen hun baan verloren, en ze hun vrijheid moesten inleveren. Het gevolg moge duidelijk zijn: hij verloor de verkiezingen uiteindelijk. Een situatie die eigenlijk een maand of tien voor de verkiezingen ondenkbaar was.
Maar nu is hij terug. Gisteravond (Amerikaanse tijd) kondigde hij op schitterende wijze zijn comeback aan. Hij wil de genomineerde worden van zijn Republikeinse Partij bij de de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en daarna wil hij één op één de strijd aangaan met Joe Biden. En dit keer wil hij wínnen.
In zijn speech veegde Trump op zijn gebruikelijke wijze de vloer aan met het wanbeleid van Biden. Een puinhoop in Afghanistan, een rotzooi in Oekraïne (met het risico op WOIII), een economie die compleet in het slop zit, klimaatwaanzin die belangrijker gevonden wordt dan het creëren van banen... en ga zo maar door. Hij ontmantelde Bidens wanbeleid werkelijk punt, na punt, na punt. Hij liet geen spaan heel van de Alzheimer-Democraat. Pats, pats, pats.
Maar het is belangrijk om te zien dat Trump niet de aanval inzette op zijn mede-Republikeinen... en het óók niet had over de verkiezingen van 2020. Hij legde uit wat hij als president goed gedaan heeft, wat Biden belachelijk slecht doet, maar zijn belangrijkste focus was wat hij gaat doen als hij weer president wordt. Hoe hij Amerika dan "weer groot en glorieus" gaat maken. Ja, het was inhoudelijk veel positiever dan veel mensen van hem verwacht hadden: presidentiëler, zelfs.
Natuurlijk is het fantastisch dat Trump meedoet omdat je weet dat we nu twee jaar (de verkiezingen zijn in november 2024) van Woke-woede en Woke-huilbuien te zien krijgen. Al die D66 in eigen land en daar ver buiten zullen helemaal gek worden. Dag na dag na dag. Trump zegt dit, Trump zegt dat! Oh nee, nu beledigt hij die (groep)!
Héérlijk. Dat wordt genieten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Trump is nog steeds de leider van de Republikeinse Partij - de politicus met de meeste invloed. Maar of hij deze nominatie wint is niet appeltje-eitje voor hem. In steeds meer peilingen moet hij het onder Republikeinen namelijk afleggen tegen Ron DeSantis, de extreem populaire en succesvolle conservatieve en vrijheidslievende gouverneur van Florida.
DeSantis is de laatste tijd dan ook al een paar keer aangevallen door Trump. "DeSanctimonious" noemde Trump de gouverneur toen. Dat ging niet heel goed. De reactie daarop was eigenlijk gewoon negatief. Trump zal daar dus heel goed in moeten navigeren als hij DeSantis daadwerkelijk wil verslaan.
Aan de andere kant hebben we in 2015/2016 natuurlijk gezien dat als iemand een tegenstander kan slopen, dan is het echt Trump. 
Wel een 'maar': dit is niet 2015/2016. Iets om in de gaten te houden is hoe gewone Amerikanen hierover denken. Zijn ze eigenlijk gewoon klaar met Trump en zien ze dit als een oud trucje en verhaaltje waar ze klaar mee zijn, of niet? Want als dat wél zo is, dan gaat Trump al in de Republikeinse nominatie ten onder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten