David Sacks is één van de meest bekende VC's (superinvesteerders in start-ups) van Amerika. Hij heeft een lange lijst van succesvolle projecten. Ook is hij een bekende bondgenoot van Elon Musk, de Twitter-eigenaar, Tesla-baas, SpaceX-leider, en Starlink-hotemotoot. Sacks heeft nu op Twitter een lange tweet geplaatst waarin hij stelt dat de media de waarheid niet vertellen over de situatie in Oekraïne. Want, zegt hij, Oekraïne heeft de oorlog feitelijk al verloren.
"Met elke dag die voorbijgaat, wordt het duidelijk dat de Oekraïense tegenaanval geen van haar oorspronkelijk gestelde doelen behaalt," stelt Sacks in zijn tweet. "Ter herinnering: de inzet van de regering-Biden was dat de tegenaanval de territoriale winsten van Rusland zou terugdraaien, de landbrug naar de Krim zou doorsnijden en Rusland naar de onderhandelingstafel zou dwingen. Dat gaat vrijwel zeker niet gebeuren. Integendeel, een impasse is waarschijnlijker, of zelfs dat Rusland meer territorium inneemt en de oorlog wint, zoals Mearsheimer heeft voorspeld."
Mearsheimer is één van de bekendste Ruslandexperts ter wereld. Hij is al jarenlang kritisch over de wijze waarop het Westen omgaat met Moskou en met Oekraïne, en waarschuwde al die tijd dat er een oorlog zou komen als men zo doorging. Dat bleek te kloppen.
"Wat zijn nu Bidens opties?" gaat Sacks verder. "Ofwel escaleren of de nederlaag toegeven. In voorbereiding op de NAVO-top in Vilnius heeft Blinken een voorstel geopperd om Oekraïne de 'status van Israël' te geven. Dit betekent meerjarige veiligheidsgaranties, inclusief wapens, munitie en geld, die zouden doorgaan zelfs als Biden de volgende verkiezingen verliest."
Het probleem daarmee is dat dit natuurlijk helemaal niet is wat Amerikanen willen. Ze dachten dat ze Oekraïne eenmalig even flink moesten steunen en dat Oekraïne de Russen dan, hop, even snel terug zou drukken. Amerikanen houden helemaal niet meer van lange oorlogen - oorlogen waarbij ook nog eens niet duidelijk is hoe ze precies zouden moeten winnen.
Sacks kijkt vervolgens naar "de vrede die had kunnen zijn." Want, zegt hij, de oorlog hoefde helemaal niet zo lang te duren. Vorig jaar stonden beide partijen zelfs op het punt een akkoord te sluiten.
"Tijdens een recente bijeenkomst met de Afrikaanse delegatie toonde Poetin het concept van een overzicht of voorlopige overeenkomst die door de Oekraïense delegatie in Istanbul in april 2022 was ondertekend," legt hij uit. "Het bepaalde dat Rusland zich zou terugtrekken tot de pre-oorlogslinies als Oekraïne ermee zou instemmen om niet toe te treden tot de NAVO (maar Oekraïne kon wel veiligheidsgaranties krijgen van het Westen)."
Maar dat akkoord werd, aldus Sacks, afgeschoten door Boris Johnson, die voor de NAVO/het Westen naar Oekraïne was gegaan om met Zelensky te spreken. "Johnson (die niet alleen voor zichzelf maar ook voor het Westerse bondgenootschap moet hebben gesproken) wilde Poetin onder druk zetten, geen vrede sluiten, en beloofde nieuwe wapensystemen als Oekraïne zou blijven vechten."
Toentertijd dachten ook mensen in Oekraïne nog dat ze met goede wapens konden winnen. Volgens Sacks is dat niet langer mogelijk - en geloven ze dat ook in Oekraïne niet meer.
"Ik weet dat sommigen van jullie het moeilijk kunnen geloven dat de realiteit op de grond zo in strijd is met de berichtgeving van de mainstream media," stelt Sacks daarop. "Maar het is de moeite waard om te onthouden dat het Amerikaanse publiek twee decennia lang is verzekerd dat we aan het winnen waren in Afghanistan. Al die verslaggeving werd onthuld als een pak leugens toen het Afghaanse leger dat we zogenaamd 'aan het opbouwen waren' binnen een paar weken instortte."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Interessant genoeg besloten de media daarop om maar helemaal geen aandacht te geven aan Afghanistan, aldus Sacks. Niemand werd ter verantwoording geroepen, Afghanistan werd aan zijn lot overgelaten, en alle media stapten over naar een nieuw project tegen een nieuwe Grote Vijand.
"Helaas lijkt het erop dat we op weg zijn naar een soortgelijk resultaat in Oekraïne. De enige vraag is wanneer, en hoe lang Biden in staat zal zijn om een proxy-oorlog naar keuze, die gemakkelijk voorkomen had kunnen worden, voort te zetten," concludeert Sacks.