Het Nederlandse bedrijf Fugro heeft de opdracht gekregen een geofysisch onderzoek uit te voeren naar de zeebodem in de wateren rondom het eiland. Het doel van dit onderzoek is om te bepalen of de bodem geschikt is voor de plaatsing van windmolens. De regering van Curaçao heeft ambitieuze plannen op het gebied van duurzame energie en wil onder andere groene waterstof gaan produceren.
Curaçao streeft naar een volledige energietransitie binnen twintig jaar. Het eiland wil zelf schone brandstoffen produceren voor intern gebruik en heeft ook plannen om energie te exporteren. In mei van dit jaar heeft de regering een akkoord gesloten met minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie over dit onderwerp. Het doel is om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en over te stappen op duurzame energiebronnen.
Een onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat er mogelijk twee parken met in totaal tachtig drijvende windturbines kunnen worden geplaatst voor de noordkust van Curaçao. Met deze windturbines wil het eiland een grote stap zetten in de richting van duurzame energie. Hoewel Curaçao al gebruikmaakt van wind- en zonne-energie, wordt het grootste deel van de energie nog steeds opgewekt door fossiele brandstoffen.
De uitbreiding van windenergieprojecten naar de kust van Curaçao roept gemengde reacties op in dit idyllische Caribische deel van het koninkrijk. Terwijl de stralend blauwe zee en parelwitte stranden tot de verbeelding spreken, rijst de vraag of de introductie van deze windmolens het landschap zal aantasten, vergelijkbaar met situaties in Nederland. Zorgen bestaan over mogelijke milieuvervuiling en de impact op de vogelpopulatie, terwijl ook de bloeiende toeristische sector rekening moet houden met de esthetische en economische gevolgen van tientallen windturbines die oprijzen voor de kust van Curaçao.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.