Het is vandaag the day after. Sportminnend Nederland heeft genoten van de prestaties van Max Verstappen. De man die na Johan Cruijff Nederland weer sportief op de kaart zet. Toch ziet de zuur linkse krant Trouw een kans om dit succes te bagatelliseren.
Dat radicaal links erg hypocriet is dat weten wij al een tijdje. De column van ene Pepijn Keppel in Trouw bewijst dit maar weer. Dit figuur maakt zich druk om het feit dat de Formule 1 nog steeds op fossiele brandstoffen wordt gereden. Opiniez Magazine redacteur Rutger van de Noort merkt natuurlijk terecht op dat dit erg hypocriet is en twittert: ''Wel dit soort artikelen in je krant zetten, maar geen zelfreflectie genoeg hebben om dan eerst te stoppen met zelf een papieren krant te drukken en met vrachtwagens door Nederland te rijden. Met je duurzaam.''
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
''Maar als ik naar Verstappen kijk, kan ik niet anders dan ook de andere kant van zijn wereldtitel zien. Soms vraag ik me af hoe de historici van de toekomst zullen terugkijken op nu. Wat zullen zij zien als ze naar de Formule 1 kijken? Het antwoord is niet fraai'' schrijft Keppel in zijn column. Meneer zou graag zien dat de Formule 1 elektrisch gaat rijden. De Formule 1 moet worden vervangen door de elektrische Formule E. En de boomers die houden van gevroem moeten niet zeuren. Deze boomers lezen juist Trouw, een papieren krant. De generaties geboren na de boomer-generatie lezen de krant digitaal en zijn eerder geneigd om abonnee te worden van de woke kranten zoals het NRC en de Volkskrant. Zonder de boomer heeft Trouw geen bestaansrecht. Keppel mag wel iets minder hoog van de toren blazen. Tot slot vergelijkt Keppel de fossiele Formule 1 met dode dieren eten, kansenongelijkheid en wellness-rechts. Dat zijn volgens hem splijtzwammen waar we liever van wegkijken. Na het lezen van deze column moet ik weer concluderen dat er twee Nederlanden zijn ontstaan; radicaal links Nederland en het Nederland van het realistisch gezond verstand.