Het
ROC van Amsterdam heeft zichzelf overtroffen door een opleiding te lanceren die
werkelijk het toppunt van absurditeit lijkt te zijn: de Vegan Patisserie
opleiding. Alsof de wereld niet al genoeg redenen heeft om te twijfelen aan het
gezonde verstand van sommige onderwijsinstellingen, komt het ROC nu met het
briljante idee om mensen op te leiden in het bereiden van veganistische
lekkernijen. Het
feit dat er überhaupt een markt bestaat voor veganistische slagroomtaarten en
boterkoeken is al lachwekkend genoeg. Maar het wordt nog erger. Meesterkok
Rudolph van Veen, die de eerste veganistische creaties in ontvangst nam, deed
alsof dit een baanbrekende prestatie was. Zijn opmerking over het
"kunstzinnige aspect" van het luchtig en krokant houden van een
koekje zonder eiwitten, getuigt van een niveau van overdrijving dat zelfs een
dramaqueen zou doen blozen.
Het
ROC van Amsterdam heeft blijkbaar wekenlang gezwoegd om het perfecte recept te
vinden voor vegan macarons, bonbons en koekjes. Serieus? Alsof er niets
belangrijkers is om je tijd aan te besteden dan het perfectioneren van een
veganistische boterkoek. Kokosvet in plaats van boter in bonbons? Eiwit uit kikkererwten of aardappels voor macarons? Wie denken ze voor de gek te houden?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren. Alsof
dit alles nog niet belachelijk genoeg is, komt het ROC ook nog eens met een
eenjarige bbl-opleiding Vegan Patisserie. “Professionals” kunnen zich nu
specialiseren in het bakken van veganistische lekkernijen. Omdat de wereld echt
zat te wachten op een beroepsgroep die zich toelegt op het verminken van
traditionele recepten in naam van
veganisme.