Een kunstwerk in het raadhuis van Hoofddorp zorgt voor ophef bij FVD-raadslid Brigitte Antolini. Het kunstwerk, dat in de fractiekamer van FVD hangt, toont een meisje in alleen een onderbroek. Antolini is van mening dat het kunstwerk kinderen seksualiseert en heeft het college van B&W gevraagd of zij het ook verwerpelijk vinden. Volgens Antolini is er al eerder kritiek geweest op het kunstwerk en zijn er klachten ingediend, waarna het object verplaatst werd naar een minder zichtbare plek bij de trap. Antolini heeft nu ontdekt wie de maker van de foto is en is geschokt door het andere werk dat de artiest heeft geproduceerd.
Het raadslid wil weten waarom het kunstwerk, waarover eerder klachten zijn ingediend, nog steeds in het raadhuis hangt, hoeveel het heeft gekost en wie toestemming heeft gegeven om het in Haarlemmermeer te exposeren. Antolini vraagt het college van B en W dan ook wanneer al het werk van Margi Geerlinks verwijderd wordt.
De kunstfoto van Geerlinks was vroeger te zien in het oude gemeentehuis en is later verplaatst naar de fractiekamer van Forum. Het kunstwerk is een bron van discussie geworden en heeft het debat over de grenzen van kunst in de politiek aangewakkerd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Het college van B&W heeft nog niet gereageerd op de vragen van Antolini over het kunstwerk. Dit is geen kunst maar een uitingsvorm van waanzin en ongepastheid. Geen enkele moeder wil dat een kind zo weggezet wordt. FVD Haarlemmermeer heeft gelijk dat dat soort "kunst" inderdaad niet thuis hoort in de openbare ruimte.
In het raadhuis van Haarlemmermeer schijnen er meer portretten van kinderen te hangen. Ook
BVNL Haarlemmermeer heeft hier aanstoot aangenomen. ''"BVNL is geen voorstander van het verbieden van kunst, maar in dit geval hebben we toch wel ernstige zorgen, vooral omdat de wethouder zegt zich niet te kunnen voorstellen dat mensen aanstoot kunnen nemen aan halfnaakte kinderen. Omdat het kunst is. Het is zeer de vraag of het in het kader van de huidige privacywetgeving nog relevant is dat de ouders van de kinderen destijds hun toestemming hebben gegeven voor het maken van dergelijke foto's. De opkomst van social media verandert natuurlijk de verspreiding van kinderfoto's en ook de impact die dat heeft op de -inmiddels volwassen- kinderen." zegt fractievoorzitter Bert de Ruiter van BVNL Haarlemmermeer.
Je kan dus stellen dat de gemeente Haarlemmermeer een aparte smaak heeft qua kunst.