Een ongekend controversieel besluit heeft de gemoederen in Enschede flink laten oplopen. De Raad van State, dat hoogste administratieve rechtsorgaan van ons land, heeft besloten dat de bouw van een megamoskee op Het Spaansland gewoon door mag gaan. Dit, ondanks de legitieme bezwaren van omwonenden over de verwachte toename van verkeersdruk bericht 1Twente.
In dit langlopende debat, dat nu al bijna vier jaar duurt, waren de zorgen van omwonenden helder: de verkeersdruk zou exponentieel toenemen, met name rond het vrijdagmiddaggebed. De gemeente Enschede heeft echter vol vertrouwen digitale verkeersmodellen gepresenteerd, waarin een nogal rooskleurig beeld wordt geschetst van het verkeer tijdens deze piekuren. Maar kan de stad, en in het bijzonder de Wethouder Beversstraat met de Zuiderval en de Kuipersdijk, die toegenomen verkeersdruk wel aan?
Bij de plannen voor deze moskee, die maar liefst plaats biedt aan 625 gelovigen (en zelfs tot maximaal 1500 mensen met andere ruimtes erbij), is er ruimte voor 'slechts' 124 parkeerplaatsen. Deze onevenredigheid baart veel inwoners van Enschede zorgen, waaronder ook FvD-raadslid Morgan Brejaart.
De teleurstelling van veel inwoners wordt verder benadrukt door de reactie van PVV fractievoorzitter Hidde Heutink, die met zorg spreekt over de "voortschrijdende islamisering" van de stad. En het lijkt erop dat hij niet de enige is met die zorg. Aan de andere kant staat de triomfantelijke reactie van D66 fractievoorzitter Gertjan Tillema, die na 12 jaar van debatten zijn overwinning viert. Maar is dit wel een overwinning voor de stad, of is dit een overwinning voor een politieke agenda? Zijn uitroep "Yes!" komt voor velen als een schop tegen het zere been, en is misschien wel exemplarisch voor de richting waarin D66 zich beweegt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Nu de beslissing is gevallen, rest ons de vraag: gaat Enschede gebaat zijn bij deze megamoskee, of is het een project dat, op de lange termijn, meer hoofdbrekens dan gemeenschapszin oplevert? Op 22 november, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, zullen de Enschedeërs ongetwijfeld hun mening laten horen. En wie weet, misschien zal het "Yes!" van D66 dan veranderen in een nederige "Oeps...".