Lichtpuntjes op de koopwoningmarkt voor alleenstaanden met modaal inkomen

Binnenland07 sep 2023, 11:00

De huizenmarkt kan een uitdaging zijn, vooral voor alleenstaanden met een modaal inkomen. De cijfers zijn weliswaar niet bemoedigend, maar er schijnt licht aan het eind van de tunnel. Ondanks de sombere statistieken zijn er tekenen van positieve verandering en vernieuwende ideeën die hoop bieden voor de toekomst schrijft het AD.

Volgens recent onderzoek van De Hypotheker is het voor alleenstaanden met een modaal inkomen – gedefinieerd als een bruto jaarinkomen van 41.500 euro – haast onmogelijk om een huis te kopen. Met slechts 1,1% van het totale huizenaanbod binnen bereik, zou men kunnen denken dat de situatie hopeloos is. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat er voor tweeverdieners met een modaal inkomen nu méér mogelijkheden zijn dan vorig jaar. Dit toont aan dat de markt zich langzaam aanpast en dat er vooruitgang wordt geboekt.

De huidige situatie is zeker niet ideaal. Een alleenstaande met een modaal inkomen kan bij een gemiddelde rentevastperiode van tien jaar en een rente van 4,3% een hypotheek krijgen van ongeveer 171.000 euro met Nationale Hypotheekgarantie. Maar wat als er innovatieve oplossingen zijn die de situatie kunnen keren?

Ik stel voor dat de salarissen omhoog gaan, enkel en alleen door de belastingen te halveren. Kun je dat bewerkstelligen. Ja maar de infrastructuur!! Begin met het verkleinen van de overheid. Stop met het financieren van (oorlog in) de wereld, besteed eigen geld aan het eigen…

Erik Verweij
Erik Verweij
@erikpjverweij

Heb je netjes je best gedaan op school of studie. Zet je keurig elke dag om 7 uur de wekker om aan het werk te gaan. Verdien je een keurig modaal salaris. Ga je op zoek naar een woning. Kun je iets meer dan 1% van de beschikbare woningen betalen. Moet je nog geluk hebben als dat…

478
Reply

Columniste Ebru Umar komt met een idee gebaseerd op gezond verstand: "Ik stel voor dat de salarissen omhoog gaan, enkel en alleen door de belastingen te halveren." Umar is van mening dat het mogelijk is om dit te realiseren zonder de infrastructuur in gevaar te brengen. Ze pleit voor een verkleining van de overheid en het heroriënteren van de bestedingen. "Stop met het financieren van (oorlog in) de wereld, besteed eigen geld aan het eigen huishouden (=Nederland) en financier geen vreemdelingen die naar Nederland komen als 'asielzoekers', laat staan hun advocaten."

Het perspectief van Umar toont aan dat we niet moeten berusten in de huidige situatie. Er zijn oplossingen en alternatieve visies nodig, vooral als we willen dat hardwerkende Nederlanders een kans krijgen op de woningmarkt. Het roer moet echt 180 graden om.

Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

Kortom, de huizenmarkt lijkt nu misschien op een ontoegankelijke vesting voor de modale alleenstaande, maar met strijdbaarheid, innovatie en wat politieke moed, kunnen de poorten wel degelijk geopend worden. Het is tijd om te vechten voor de rechten van de modale Nederlander op de huizenmarkt. En zoals altijd blijft De Dagelijkse Standaard vooraan staan in die strijd.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten