De woekerhandel bij de doorverkoop van concert- en festivaltickets is consumenten een doorn in het oog en er is een groeiende roep om deze praktijken een halt toe te roepen. Uit een recente enquête van de Consumentenbond onder ruim 1600 panelleden blijkt dat consumenten een wettelijke maximumprijs willen voor tweedehands kaartjes. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen de woekerhandel en de bescherming van consumentenbelangen.
De enquête van de Consumentenbond peilde de mening van consumenten over ticketdoorverkoop en wat er moet gebeuren om deze ongewenste praktijken te stoppen. Maar liefst 87% van de ondervraagden is voorstander van een maximum doorverkoopprijs voor tickets. Daarnaast vindt een even grote groep dat er ook een maximum moet komen voor de servicekosten bij doorverkoop. Volgens 18% van de respondenten mogen de servicekosten niet hoger zijn dan de oorspronkelijke ticketprijs. Bovendien vindt 34% dat kaartjes alleen mogen worden doorverkocht voor de oorspronkelijke ticketprijs plus de servicekosten, zodat de verkoper geen verlies lijdt.
Het is duidelijk dat er breed draagvlak is onder consumenten om de woekerhandel bij ticketdoorverkoop aan te pakken. Consumenten voelen zich vaak machteloos en benadeeld wanneer ze geconfronteerd worden met exorbitante prijzen voor tweedehands kaartjes. Ze willen dat er concrete maatregelen worden genomen om deze praktijken te reguleren en eerlijke prijzen te waarborgen.
Het is positief om te zien dat grote doorverkoopplatforms zoals TicketSwap, Ticketmaster en Eventim (FanSale) al een maximum van 20% boven de originele ticketprijs hanteren. Dit is een stap in de goede richting, maar er is meer nodig om consumenten volledig te beschermen tegen de excessieve prijzen en malafide praktijken op de ticketmarkt.
De Consumentenbond speelt een belangrijke rol bij het vertegenwoordigen van de belangen van consumenten en het aankaarten van misstanden in de markt. De enquête resultaten geven een krachtig signaal aan de overheid en de betrokken partijen in de ticketindustrie dat er actie moet worden ondernomen. Het is nu aan de politiek en de sector zelf om samen te werken en maatregelen te treffen die consumenten beschermen en eerlijke prijzen garanderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Een wettelijke maximumprijs voor doorverkochte concerttickets zou een grote stap vooruit zijn in het terugdringen van de woekerhandel en het bevorderen van transparantie op de ticketmarkt. Het is van essentieel belang dat er een eerlijk speelveld wordt gecreëerd waarin consumenten op een betaalbare manier toegang hebben tot concerten en festivals, zonder te worden uitgebuit door tussenpersonen die buitensporige winsten maken