De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls van het CDA wil weer de computer laten beslissen over het lot van de Nederlandse democratie! In een interview gaf hij aan dat het handmatige tellen van de stemmen te ingewikkeld en tijdrovend is geworden. Hij is bereidt het risico op hacken tijdens de verkiezingen te nemen, omdat volgens hem dit risico minder problematisch is dan de vertraging en onnauwkeurigheid bij handmatige telling. Alsof het hebben van een vlekkeloze democratie een soort last zou zijn.
Bruls en zijn collega Marcouch (burgemeester van Arnhem) lijken in de Gelderlander te vergeten dat de stemcomputer niet zonder reden werd afgeschaft. Er waren ernstige twijfels over de betrouwbaarheid van de stemcomputers en dit kan tot op grote schaal verkiezingsfraude leiden. Willen deze burgemeesters het land echt blootstellen aan zulke ernstige risico's omdat ze niet het geduld of organisatietalent hebben om een correcte stemprocedure te coördineren?
Deze roep om een terugkeer naar de stemcomputer is niets anders dan een gemakkelijke uitweg. Het lijkt bijna alsof deze zogenaamde 'volksvertegenwoordigers' volledig vergeten zijn wat hen in hun ambt gekozen heeft. De stem van het volk is niet zomaar een ongemak dat gemanaged moet worden, maar het fundament van onze democratische staat.
Wat voor signaal geeft dit af naar de hardwerkende vrijwilligers en gemeentewerkers die zich dag in, dag uit inzetten om ervoor te zorgen dat onze verkiezingen zo transparant en eerlijk mogelijk verlopen? Nee, in plaats van hun harde werk te waarderen, lijkt Bruls te denken dat een paar computers dit veel beter zouden kunnen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is volstrekt onverantwoord van Bruls en zijn kompanen om het Nederlandse volk bloot te stellen aan de risico's van stemcomputer hacking. Deze kortzichtige roep om 'efficiëntie' plaatst hun eigen gemak boven het belang van een transparante en betrouwbare verkiezingsprocedure. Het vertrouwen van de burger in de politiek lijkt een ondergeschikte rol te spelen in de ogen van deze burgemeesters die de zin van een onfeilbare verkiezing niet lijken te begrijpen."