Bijna tachtig vissersbedrijven zijn al op de sloop beland door desastreus overheidsbeleid

Binnenland01 mei 2023, 10:00
Nederlandse vissersbedrijven die getroffen zijn door de Brexit, stijgende brandstofprijzen en onduidelijkheid over het beleid van de Europese Unie, zijn gedwongen om hun schepen te laten slopen. Bijna tachtig vissersbedrijven staan op ramkoers en moeten hun kotter zo snel mogelijk naar de schroot brengen om in aanmerking te komen voor de uitkoopregeling van de overheid schrijft De Andere Krant.
Een van de bedrijven die profiteert van deze ontwikkeling is Hoeben RDM, de modernste scheepssloperij van Nederland, gevestigd in Kampen. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van het metaalrecyclingbedrijf Hoeben Metalen, bestaat al sinds 1893. Sinds 2010 is het in Kampen gevestigd, aan de Zuiderzeehaven, en de laatste 10 jaar is het bedrijf hard gegroeid.
Inkoper Christian Steenhuis en collega Fabian Draaisma onderhouden contact met zo'n 40 van de totaal 76 Nederlandse vissers die gebruik maken van de huidige saneringsregeling en in Kampen hun schip laten slopen. Steenhuis legt uit dat de reden voor deze groeiende vraag naar hun diensten vooral te wijten is aan de Brexit en de onduidelijkheid over het beleid van de Europese Unie met betrekking tot de visserijsector.
De vissersbedrijven worden hard getroffen door de Brexit en de stijgende brandstofprijzen. Veel van hen zijn gedwongen om hun kotter te laten slopen en op zoek te gaan naar alternatieve bronnen van inkomsten. De saneringsregeling van de overheid biedt hierbij een uitkomst, maar de harde voorwaarde is dat de kotter zo snel mogelijk naar de schroot gaat.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Hoeben RDM heeft zich gespecialiseerd in het slopen van drijvend materieel en beschikt over de nieuwste technologieën om dit op een milieuvriendelijke en veilige manier te doen. Het bedrijf recyclet het schroot en levert het aan metaalbedrijven die het opnieuw gebruiken. Het bedrijf ziet de toekomst rooskleurig tegemoet en verwacht een verdere groei in de komende jaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten