Opnieuw een flinke dreun in het gezicht van de horeca: voorlopig denkt het kabinet nog niet aan het heropenen van de terrassen. Het kabinet vreest voor een 'aanzuigende werking' bij het eventueel klaarzetten van stoeltjes en tafeltjes. Ondertussen gaat half Nederland wel naar de openbare parken, dus waarom zouden de terrassen met strikte regelgeving dan niet open kunnen? https://twitter.com/Teletekst/status/1364592775451271169?ref_src=twsrc%5Etfw
In de Tweede Kamer waren er vandaag een hoop geluiden te horen over het openen van de terrassen, maar de horeca weet inmiddels dat Rutte en consorten al lang niet meer denken aan de welzijn van de sector. Eerder vandaag deed de Amsterdamse burgemeester Halsema nog een
oproep aan het kabinet om juist wel de terrassen te openen. Zij is namelijk van mening dat met goede regelgeving dit juist hartstikke verantwoord kan.
Het kabinet denkt daar duidelijk anders over, zij menen dat het juist leidt tot een "aanzuigende werking." Maar op deze lenteachtige dag stromen de Nederlandse parken ook gewoon vol. Nederlanders zullen de komende tijd, wanneer het weer warmer wordt, toch wel hun toevlucht naar buiten zoeken. Mensen trekken het niet meer thuis en gaan er op uit, en dat kan dan echt beter op een veilig terras dan op een overvol grasveld. Als men vanuit de overheid gewoon zorgt voor een duidelijke regelgeving rondom terrassen dan kan het natuurlijk hartstikke verantwoord opengaan.
https://twitter.com/Henkvan85116260/status/1364618704076632065?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/AT5/status/1364612425421570057?ref_src=twsrc%5Etfw
De "aanzuigende werking" van stadsparken is duidelijk zichtbaar. Ondanks de verregaande maatregelen besluiten mensen om toch even volop te genieten van het mooie weer. En wie kan het ze ook kwalijk nemen? Van zonlicht knapt een mens op, zowel mentaal als fysiek. Of moeten we soms als slappe vaatdoekjes in onze huisjes blijven zitten, kabinet? Gaat dáár het virus van weg?