1. Home
  2. Peiling! Is Sifan Hassan een Néderlandse heldin?
shutterstock 2313510379

Peiling! Is Sifan Hassan een Néderlandse heldin?

sport12 aug , 16:53
Sifan Hassan heeft Nederland voor het eerste ooit een gouden medaille bezorgd bij de Olympische Spelen op de marathon. Ze rende een ongelooflijke wedstrijd. Heel even moest ze afhaken bij de concurrentie, maar daarna knokte ze zich terug... om daarop iedereen te verslaan. Mooi. Heel mooi. Maar is ze eigenlijk wel écht een Néderlander? Wat vind jij? Doe mee aan onze peiling!
Er is de laatste 24 uur veel te doen over Sifan Hassan. Deze dame, die uit Ethiopië komt, heeft weer geweldig gepresteerd bij de Olympische Spelen. Twee keer brons, dit jaar, en éen keer goud. En dan niet zomaar goud, maar goud bij de Marathon. Wow.
Dat is allemaal hartstikke leuk. Geert Wilders heeft haar publiekelijk gefeliciteerd, en veel andere 'rechtse' politici en opiniemakers ook. Iedereen is trots.
Tegelijkertijd zijn er allerlei linkse sociale mediagebruikers die zeggen dat rechtse politici en opiniemakers hypocriet zijn als ze Sifan feliciteren. Sifan is namelijk immigrant. Uit Afrika. En dat is niet alles. Een groot deel van het jaar traint en woont mevrouw in Ethiopië. En, oh ja, toen ze op het podium haar gouden medaille in ontvangst nam stond ze daar heel duidelijk met een (islamitische) hoofddoek op.
Laten we eerlijk zijn, normaal gesproken is dat niet iets waar wij van rechts heel blij mee zijn.
Toch tweette Geert Wilders onderstaande (en hij werd daarin gesteund door heel veel andere rechtse politici en opiniemakers). Zijn trots was duidelijk. Sterker nog, hij noemde haar "weergaloos" en feliciteerde haar "van harte." Want, "GOUD!"
Er is vanaf de linkerflank veel kritiek op deze tweet van Wilders. De socialistische balletjes vinden hem "hypocriet." Want, zeggen ze, hij wil zo weinig mogelijk immigratie. Als het aan Wilders lag was een vrouw als Sifan nooit legaal naar Nederland gekomen. Hij en zijn minister van immigratie Marjolein Faber hadden Sifan Hassan er al bij de grens uitgegooid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Zeggen ze.
Onze vraag aan onze lezers: wat vinden jullie eigen van Sifan Hassan? Is deze vrouw - die slechts een paar dagen per jaar in ons land is, die nauwelijks Nederlands spreekt, en die 0 Nederlandse genen heeft - een echte Néderlandse... of is ze eigenlijk gewoon een buitenlandse die toevallig in een Oranje hesje loopt?

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten