Het vertrouwen van Nederlanders in de politiek neemt steeds verder af. Dat is al jaren zo, maar de laatste tijd gaat dit proces onder het Kabinet Rutte IV nóg sneller. Maar er is de laatste dagen iets veranderd. Uit een peiling blijkt namelijk dat het vertrouwen met maar liefst 11 procentpunt is toegenomen. De reden? Mark Rutte's aangekondigde vertrek uit de politiek. Hart van Nederland heeft bijna 2.500 Nederlanders
ondervraagd over hun vertrouwen in de politiek. De vorige keer toen de vraag gesteld werd of die burgers vertrouwen hadden antwoordde slechts 46% positief. Maar nu is dat veranderd. Opeens geldt namelijk dat 57% van de mensen toch positief en met hoop naar de politiek kijkt.
De reden laat zich raden... en ja, Hart van Nederland is daar dan ook heel helder in. Politicologe Julia Wouters legt dat nu Rutte weggaat er weer wat vertrouwen komt. "Dat je weer hoop kan hebben op deze mensen die nog niet tegengevallen zijn," zegt zij. "Je had toch het gevoel zolang diezelfde premier er zat, dan maakte het niet uit op wie je stemde, het bleef hetzelfde."
Opvallend is dat dit vertrouwen vooral toe is genomen onder kiezers van BBB, PVV en SP. Dit impliceert niet alleen dat zij blij zijn dat Rutte weg is, maar ook dat ze denken dat hun partijen hoge ogen kunnen gooien bij nieuwe verkiezingen. Rutte domineert niet meer en wordt dus niet automatisch premier. Er is ruimte - ruimte voor een andere premier en voor andere partijen om te groeien.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. Natuurlijk betekent dit ook dat Nederlanders buitengewoon voorzichtig moeten zijn. Want het lijkt erop dat een deel van de mensen denkt dat de individuele poppetjes van doorslaggevend belang zijn. Partijen als FVD waarschuwen tegen dat denken door aan te geven dat het eigenlijk maar weinig uitmaakt wie er zit, het gaat erom wat ze willen. Als je dan naar Yesilgöz en Rutte kijkt weet je: die twee willen feitelijk hetzelfde. En ja, dat geldt ook voor de mensen die het gaan overnemen bij D66 (waarschijnlijk Jan Paternotte) en het CDA (?).