De Telegraaf heeft een inventarisatie gedaan bij alle Tweede Kamerfracties wat moet er gebeuren met de grote instroom van gelukzoekers. Links tot rechts zijn het erover eens dat het aantal migranten dat naar ons land komt omlaag moet. Alleen is men het er niet over eens welke migrant welkom is en welke niet. Dit blijft dus aanmodderen.
De Kamerfracties hebben een duidelijke boodschap voor het kabinet: de overheid moet steviger ingrijpen op het migratiedossier. Een meerderheid is zelfs voorstander van een quotum. In de coalitie zit men niet op één lijn. VVD en CDA zijn voor, D66 en CU tegen. Zal asiel dan het dossier worden waar dit rampenkabinet op kan gaan vallen?
Wilders is geen voorstander van een quotum. De leider van de PVV wil 0 instroom. Dweilen met de kraan open gaat niet. De grenzen dicht voor asielzoekers en niet-westerse immigranten’, zegt Wilders in de Telegraaf. SGP-Kamerlid Bisschop vindt dat een quotum zorgt voor ’duidelijkheid en voorspelbaarheid’: „De huidige aantallen moeten drastisch naar beneden.” CDA’er Peters pleit voor ’concrete migratiedoelstellingen’. En VVD-Kamerlid Aartsen wil ’per groep bekijken hoeveel mensen we in Nederland kunnen huisvesten’. De PVV is duidelijk de andere 3 partijen laten het weer boven de markt hangen. Het is niet humaan mensen te willen opvangen als er geen plek voor hen is. Wilders lijkt dit als enige echt te begrijpen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
PVV, CDA, JA21 en SGP pleiten voor inperking arbeidsmigranten. De VVD wil dat ook, maar waarschuwt ook dat ’we arbeidsmigranten die werken in tekortsectoren, nodig gaan hebben’. BBB ziet de invoer van een ’Orange Card’ wel zitten, naar het voorbeeld van de Amerikaanse Green Card: een verblijfsvergunning voor arbeidsmigranten die we nodig hebben. „Denk aan verplegers, waar we gespecialiseerde werkkrachten nodig hebben die momenteel in Nederland onmogelijk te krijgen zijn”, zegt BBB-leider Van der Plas. Ook het aantal internationale studenten die naar Nederland komen moeten omlaag van BBB. „Dat is uiteindelijk een politieke keuze die een gigantisch beslag legt op onze huizenmarkt en publieke voorzieningen.”
FVD wil geen quotum maar per direct een asielstop. Zij willen inzetten op remigratie van mensen die weer veilig terug kunnen. BVNL is ook gevraagd hoe zij kijken naar het beperken van deze instroom.