1. Home
  2. -Cultuur onder Vuur- Arnout Jaspers: ‘machtige klimaatlobby liegt over kernenergie’
michaelvdgalien forests are burning down plants are dying its 06acfb76 d6f3 4ac0 8f26 9c77cf8b739f 0

-Cultuur onder Vuur- Arnout Jaspers: ‘machtige klimaatlobby liegt over kernenergie’

Opinie12 aug , 9:30
Kernenergie is ook in Nederland "haalbaar, betaalbaar, betrouwbaar en regelbaar". Daar is Arnout Jaspers, auteur van De Stikstoffuik, van overtuigd. In een interview met EW-magazine windt hij zich op over de leugens van klimaatactivisten en linkse politici die moedwillig de weg versperren voor deze toekomstbestendige energiebron.

Nederlanders bang gemaakt

“In Nederland bestaat een angstpsychose die decennialang is gevoed door organisaties als Greenpeace”, begint Jaspers zijn betoog. Organisaties als deze hebben volgens de natuurkundige lang het publieke debat bepaald. Daardoor hebben veel Nederlanders een natuurlijke aversie tegen kernenergie. Ook in de politiek is dit het geval. Kabinetten onder Mark Rutte hebben deze beloofde investering jarenlang op de lange baan geschoven.

‘Klimaatactivisten gaan dwarsliggen’

Ondanks de goede plannen van kabinet-Schoof om flink in kernenergie te investeren, verwacht de wetenschapsjournalist dat het daadwerkelijke begin van de bouw van de beloofde kerncentrales in Nederland nog wel even kan duren. Klimaatactivisten zullen alles op alles zetten om het te dwarsbomen. Bij de bouw van deze reactoren komt namelijk stikstof vrij, iets wat klimaatactivisten als Johan Vollenbroek zullen aangrijpen om het proces te vertragen, vreest Jaspers.

Kernramp?

Een van de bezwaren van klimaatlinks tegen het bouwen van kerncentrales in Nederland is de vrees voor nucleaire rampen zoals in Tsjernobyl of Fukushima. Jaspers wuift dit weg. De tegenwoordige reactoren zijn veel veiliger dan ten tijde van de Sovjet-Unie. En wat de Japanse nucleaire ramp uit 2011 betreft, in Nederland hoeven we ons geen zorgen te maken over grote tsunami’s. Voor een realistischer beeld moeten we volgens Jaspers kijken naar Frankrijk. Daar werken ze al ruim veertig jaar succesvol met kernenergie, zonder noemenswaardige incidenten.

Nucleair afval

Een ander bezwaar dat Arnout Jaspers zondermeer een “leugen” noemt, is het probleem van nucleair afval. ‘Zij weten echt wel beter’, verzekert hij de lezers van EW-magazine. Volgens de natuurkundige is die oplossing relatief simpel: het hoogradioactief afval diep onder de grond begraven. Volgens hem is dit in Scandinavië nu al mogelijk. In de politiek ontkennen linkse politici als Tom van der Lee (GL-PvdA) het bestaan van deze oplossing. “Verbijsterend”, aldus Jaspers.

Frans Timmermans

Over linkse leugens gesproken, Frans Timmermans beweert dat Nederland te klein zou zijn voor kerncentrales. “Complete onzin”, laat de wetenschapsjournalist aan EW-magazine weten. Volgens Jaspers neemt zo’n energiecentrale niet meer ruimte in dan de zonnepanelenweides en windmolenparken waar zijn GroenLinks-PvdA voor pleit. Ook is kernenergie, in tegenstelling tot wat klimaatlinks beweert, niet duur, verzekert Jaspers. Subsidies voor elektrische voertuigen zijn dat volgens de natuurkundige wel.

Waarom is klimaatlinks dan wél tegen kernenergie?

Kernenergie is dus niet gevaarlijk, duur of vervuilend. Sterker nog, het is de enige energiebron die zich qua efficiëntie en betrouwbaarheid kan meten met de door klimaatlinks zo verguisde fossiele brandstoffen. Waarom hebben milieuactivisten dan toch zoveel weerstand tegen kernenergie? Wind- en zonne-energie is per slot van rekening lang niet betrouwbaar en efficiënt genoeg om op grote schaal gebruikt te worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Niet vóór het klimaat, maar tegen de beschaving

Jaspers laat zich niet uit over het ware motief van klimaatactivisten. Toch is het evident dat zij niet het ‘redden van het klimaat’ als doel hebben, maar de vernietiging van de christelijke beschaving. Zonder fossiele brandstoffen en kernenergie zal onze samenleving met haar welvaart ophouden te bestaan. Dat weten de drijvers van de groene sekte maar al te goed. Dat zij inderdaad een dergelijke kwaadaardige agenda nastreven, blijkt ook uit de selectieve doelwitten van hun activisme. Klimaatdrammers schreeuwen moord en brand tegen Westerse landen over de dreigende klimaatapocalyps, maar houden landen als China en India uit de wind, terwijl zij met afstand de grootste milieuvervuilers zijn.
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana en is geschreven door Rogier Janssen. We hebben het artikel overgenomen met toestemming van de stichting, waarvoor dank!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten