Woordvoerder Politie Amsterdam rakelt heikel punt weer op: "hoofddoekjes bij politie bespreekbaar maken"

Geen categorie03 jun 2017, 18:00

De mediastorm van een paar weken geleden over het voorstel van Pieter-Jaap Aalbersberg om hoofddoekjes bij de politie toe te staan staat iedereen nog in het geheugen gegrift. De commotie die ontstond toen een Amsterdamse agente op eigen houtje een hoofddoek ging dragen was niet van de lucht.

De storm rond het Amsterdamse politiekorps is nog niet gaan liggen of er steekt weer een nieuwe op. Als het aan de Politie Amsterdam ligt tenminste. De diversiteitslobby weet van geen ophouden. Die hoofddoek moet en zal er komen. En daarbij maakt het dus blijkbaar niet uit dat zo'n beetje heel Nederland woest reageerde op deze absurde voorstellen van een tijdje terug.

Na het opstootje in Osdorp, toen een vrouwelijke diender besloot een hoofddoek te dragen tijdens haar dienst, had het toch wel duidelijk mogen worden hoe de maatschappij over het uniform van de politie denkt. De vrouwelijke agent die op 20 mei met haar particuliere actie iedereen boos maakte kreeg daarom ook een stevig gesprek met haar chef.

Hardleers, zo zou je de Amsterdamse politie wel kunnen noemen. In een interview met Het Parool vanmorgen lanceerde Ellie Lust, de officiële woordvoerder van het Amsterdamse politiekorps, gewoon weer het zelfde idee! Dat is op zijn minst vreemd te noemen. Want de korpsleiding verklaarde tegenover de Telegraaf destijds het volgende:

„Wij gaan met betrokken wijkagente in gesprek. Betreft een individuele actie. Ons uniform is lifestyle-neutraal, daar verandert niks aan.”

In haar interview met Het Parool gooit Ellie het balletje gewoon weer op:

Het gaat voorlopig niet gebeuren, maar ik vind wel dat we het er over kunnen hebben. Gewoon op een beschaafde manier, rustig de voors en tegens naast elkaar zetten. Het wordt vaak meteen zo lelijk,"

We hebben het er over gehád, Ellie. Uitgebreid. Dit gaat niet gebeuren. Niet 'voorlopig niet', maar gewoon niet. En Pieter-Jaap Aalbersberg, hou jullie woordvoerder een beetje in het gareel. Of doet de woordvoerder van het korps deze uitspraak namens de korpsleiding? In het laatste geval: hou op met het propageren van een diversiteit waar niemand op zit te wachten.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten