1. Home
  2. Wilders op dodenlijst Al Qaeda

Wilders op dodenlijst Al Qaeda

Geen categorie04 jul 2011, 12:45
Adam Gadahn heeft een dodenlijstje. En Geert Wilders staat erop. 
De PVV-leider is één van de 'publieke figuren' op een dodenlijst van Al Qaeda. Volgens experts is de hit list waarschijnlijk samengesteld of in ieder geval geïnspireerd door uitlatingen van de Amerikaanse terrorist Adam Gadahn. 
U kent Gadahn vast wel: dat is die wat mollige Amerikaanse loser die lid werd van Al Qaeda omdat het mooiste meisje van de school, op wie hij al jaren stiekem verliefd was, hem niet zag staan. Nou ja, zoiets in ieder geval.
Op het Shumuck al-Islam forum wordt opgeroepen "de varkens" die de Islam hebben "aangevallen" te doden met bombrieven.
De Nationaal Coördinator Terroristenbestrijder zoekt nu uit hoe serieus deze bedreiging genomen moet worden. Als betrekkelijke leek zou je denken: 'Dat ligt toch voor de hand? Heel serieus. Het gaat hier immers om Al Qaeda, de terreurclub die er 10 jaar geleden in slaagde de tweelingtorens van het World Trade Center naar beneden te halen, wat resulteerde in de dood van duizenden onschuldige mannen en vrouwen (en kinderen)'.
Blijkbaar zit het verhaal allemaal wat ingewikkelder in elkaar. Volgens onze nationale terreurbestrijder tenminste. 
Het meest opvallende is nog wel dat links vrij stil blijft over het bestaan van de dodenlijst. Waarom toch? Laat het onze progressieve wereldverbeteraars koud, of zien zij Al Qaeda niet echt meer als een bedreiging. Zo niet, dan wordt het opeens duidelijk waarom men de oorlog in Afghanistan continu probeert te ondermijnen. En als het lot van Wilders dit soort figuren koud laat kun je je alleen maar afvragen waar ze dan de euvele moed vandaan halen om net te doen of ze moreel superieur zijn aan de rest van ons.
Maar goed, dat terzijde.
Wilders is niet de enige Nederlandse bekendheid op de lijst. Blijkbaar staat Ayaan Hirsi Ali, de ex-politici die nu voor de Amerikaanse denktank het American Enterprise Institute werkt, er ook op. Hoewel zij het naar mijn weten met minder bewakers moet doen dan Wilders zou zij in Amerika toch behoorlijk veilig moeten zijn; Amerika is veel groter dan Nederland, wat inhoudt dat het gemakkelijker is om je er te verstoppen.
Over 'verstoppen' gesproken: het blijft opvallend dat links er blijkbaar geen enkel probleem mee heeft dat mensen zich tegenwoordig moeten verschuilen omdat ze anders weleens vermoord konden worden. Niet om iets dat ze gedaan hebben, maar om hun méning. Wanneer zal men Wilders en Ayaan nu eindelijk écht verdedigen en extremisten aanpakken?
Ik vrees met grote vreze dat we nog lang - heel lang - kunnen wachten. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten